איטליה זה כאן
"אגתה" הוא לא עוד שוק אוכל, כי אם מקדש של ממש למאכלי אגן הים התיכון. תוכלו לספק כאן את כל התאוות לטעמים וריחות מבית
לא פעם פוקד את הישראלים בניו יורק חשק לטעם של פעם: עגבניות מרוסקות ללא הזרקות, לחם שחור פריך ובשר עסיסי על האש. ברוב המקרים, החיפוש מסתיים במציאת תחליף סביר או בניגוב חומוס תעשייתי מגביע, במקרה הפחות טוב. מזל שהמציאו את מעדניות ושווקי הגורמה הפזורים באתרים נבחרים בעיר, שמצליחים, תמורת תשלום נאות, להשקיט את הגעגועים לאגן הים התיכון.
Agata Valentina הוא לא עוד שוק אוכל, כי אם מקדש של ממש למאכלי אגן הים התיכון. נדמה כי בכל מקום אליו תפנה ברחבי השוק, תיתקל בהפתעה קולינרית או בחידוש מרענן שלא ידעת על קיומו.
לואי בלדוצ'י, בעליו של השוק, מסביר כי הסוד של שוק אותנטי איכותי טמון בסוחרים המקומיים שנמצאים בכל מדינה ומדינה. "ככל שיש לך קשרים טובים יותר עם סוחרים מקומיים, כך תוכל להשיג את הסחורה המובחרת והטרייה ביותר. אני נוהג עם הסוחרים שלי כמו במכרז: מי שמסוגל להביא לי סחורה נדירה שאין לאחרים, זוכה לעבוד איתי", הוא אומר.
דוכני השוק שופעים מוצרים איטלקיים, המחולקים לפי אזורי המדינה וסגנונות הבישול הנהוגים בכל אחד מהם. לצד השפע האיטלקי, יש נציגות מכובדת לטעמים מצרפת, יוון וספרד. אפשר אפילו למצוא כאן מוצרים המיובאים מניו זילנד, צ'ילה וקליפורניה.
בגלל האיכות, הכמות והשירות
איכותו של השוק באה לידי ביטוי גם שירות האדיב והמקצועי שמקדם את המבקרים. מדובר בהרבה יותר מסתם תודעת שירות. כשתיתקלו בגבינה שאינכם מכירים או בפסטה בגוון מוזר, ימהר אחד המוכרים לספק לכם מידע אודות המוצר, מקורותיו ומרכיביו, ובמקרים רבים אף ייתן טעימה.
ובהתאם לטרנד הקולינרי הנוכחי, חלק נכבד מהשוק מוקדש למוצרים אורגניים, בעיקר ירקות אורגניים שמיובאים מאיטליה. למי שאינו צמחוני מומלץ לא להתעכב באגף הצומח ולהמשיך בסיור היישר לאגף הבשרים, שם סביר שתעמדו דום לנוכח ההיצע האדיר.
סטייקים מנתחי בקר שונים לצד צלעות חזיר, עוף במבחר סוגי רטבים לצד חתיכות בשר מבושל או נא. נדמה כי אפשר למצוא כאן בשר מכל סוג. המעדנייה המקומית מספקת גם מיני בשרים מבושלים או אפויים בשלל רטבים ומחירים הוגנים. למשל, מנת עוף ברוטב ברביקיו עולה חמישה דולר, נתח סטייק עולה 10 עד 12 דולר.
אגף הסלטים והמנות הקרות הוא העשיר והשווה בין דוכני השוק, כיאה למטבח הים תיכוני. שלל של מאזטים המוגשים כמתאבנים,לצד מבחר אדיר של סלטים ופסטות קרות. סלט קרודיט, למשל, הכולל ברוקולי, מלפפון, פלפלים אדומים וירוקים, קישואים, גזר גמדי ועגבניות שרי ברוטב פלפל, נמכר בכמויות מסחריות, ופלטה לעשרה אנשים מהמעדן הזה תחייב אתכם לוותר על 30 דולר.
באגף הגבינות צרפתית שולטת ביד רמה: גבינות פיירי רוברט וברילנט סברין, לצד גבינות טומה פיאמונטס בלפונטי ואל דאוסטה איטלקיות, ואם זה לא מספיק, ישלימו את התמונה גבינות משוויץ ומיוון.
קוויאר לכל כיס
גם הדגים ופירות הים לא נעדרים משוק והם מיובאים מכל רחבי העולם ומהשוק המקומי במיין. מנת שרימפס קוקטייל, הכוללת 12 חתיכות ומלווה ברוטב לבחירה, עולה 10 דולר, רול של סושי מתחיל בארבעה וחצי דולרים (לספייסי טונה), ואפשר לרכוש דג טרי בישול בבית.
אי אפשר לחלוף על פני דוכן הדגים מבלי להיתקל במאכל שאף שוק יוקרתי אינו שלם בלעדיו: הקוויאר. אם נדמה היה שמדובר במאכל לעשירים בלבד, הרי שמחירי השוק מאפשרים גם לפשוטי עם ליהנות מהמעדן השחור הזה: 100 גרם קוויאר משובח (בלוגה, אוסטרה או סרוויגה) עולה 20 דולר, ויכול להאמיר למאתיים דולר, בהתאם לסוג הדג ולאוקיינוס שאירח אותו.
ועוד לא הזכרנו את שפע הריבות, התבלינים, הקפה ושמנים המשובחים שנמכר במקום. צריך פשוט לבקר. השוק פועל שבעה ימים בשבוע, בין השעות 08:00-20:30
Agata Valentina
1505First Ave. at 79th St