מזהמים תעשייתיים התגלו במי השתייה
משרד הבריאות מצא חומרים מוכרים כמסרטנים במי השתייה בחולון ובבת ים. העיריות: "התושבים נהנים מאיכות גבוהה של מי שתייה"
משרד הבריאות ונציבות המים גילו מזהמים תעשייתיים אורגאניים המוכרים כמסרטנים, בבארות מי שתייה בבת ים ובחולון. כך עולה מדו"ח סביבתי לשנת 2002-2003 של עמותת אדם, טבע ודין.
בבת ים יש 17 בארות, 7 מהן סגורות בשל מליחות, דטרגנטים ומיקרו מזהמים. באר אחת אמורה להיפסל על פי התקן הישראלי ושלוש בארות אמורות להיפסל על פי התקן האמריקני. בחולון יש 22 בארות, 8 מהן סגורות בשל חנקות, מיקרו מזהמים וכרום. 4 בארות אמורות להיפסל על פי התקן האמריקני. לעומת זאת, 10 בארות פעילות ובאיכות ראויה.
בדו"ח נכתב כי על משרד הבריאות, נציב המים והרשויות המקומיות להפעיל סמכותם לקביעת לוח זמנים לטיפול במקורות המים בהתאם לקרבתם למוקדי זיהום, ולקבוע לאלתר מדיניות להמשך אספקת מים ממאגר מי התהום באזור החוף.
עוד נכתב בדו"ח כי "על רשויות אלה להקים מערכת מרכזית לניטור המים, שתבדוק בתדירות גבוהה את איכות המים, תצביע על שינויים בריכוז חומרים מסוכנים ותאפשר הערכת הסיכון למי השתייה בטווח הארוך. על משרד הבריאות, נציבות המים והרשויות המקומיות להקים מערך מידע מרכזי על איכות המים ולפרסם את המידע המלא".
דוברת עיריית בת ים: "בהמשך לאישור משרד הבריאות, עיריית בת ים מפעילה את קידוח 14 בתנאים מסוימים של אספקת מים לבריכות ולקו האספקה ממקורות. בבת ים מופעלות 10 בארות ו-20 אחוז ממי הצריכה הם מחברת מקורות.
"בעיר נעשים מדגמי מים לפי תקן של משרד הבריאות והתושבים נהנים מאיכות גבוהה של מי שתייה. ראש העירייה מתחייב לטפל בהרכבת מסנן פחם בתוך חצי שנה מקבלת מימון מנציבות המים".
דוברת עיריית חולון, נורית בייסקי: "המים בחולון הינם באיכות גבוהה. כל הבארות בעיר עומדות בתקן הקבוע בחוק וחברת 'מקורות' בודקת את איכות המים מעת לעת. המקור של רוב מי השתייה בחולון הוא מהמוביל הארצי ולא מהבארות. בעיר פועלות 14 בארות בלבד".