בעלי יחידות ב"קלאב הוטל" יוצאים למאבק
למעלה מ- 1,000 בעלי יחידות נופש הודיעו על כוונתם להצטרף לתביעה נגד "קלאב אין החזקות בע"מ". התובעים: "כשרכשנו את היחידה חשבנו שמדובר בהשקעה כלכלית, אבל כעת מתברר לנו שזול יותר לשכור חדר במלון"
מאות בעלי יחידות נופש החליטו להצטרף לתביעה הקבוצתית – הגדולה ביותר שהוגשה אי פעם בישראל – על סך שלושה מיליון שקל. בכתב התביעה, טוענים 737 בעלי יחידות נופש במלון "קלאב הוטל", באמצעות עורכי הדין דורון לוי וכרמל מיכאלי ממשרד עורכי הדין עמית-פולק-מטלון, כי דמי האחזקה שנגבים מהם גבוהים ב-16 אחוז מההוצאות בפועל, וכי הם מממנים את סוויטות הפאר במלון גם כשהן לא מאויישות.
ליאור ספקטור, מייסד ארגון בעלי יחידות הנופש בישראל ובעצמו בעל שתי יחידות ב"קלאב הוטל", סיפר כי מאז נודע דבר הגשת התביעה, הצטרפו אליה למעלה מ-700 בעלי יחידות נוספים. "אנחנו טוענים בתביעה כי בעלי היחידות מסבסדים את אחזקת יחידות הנופש שבבעלות היזם", אומר ספקטור.
"כשרכשנו את היחידה חשבנו שמדובר בהשקעה כלכלית, אבל כעת מתברר לנו שיותר זול לשכור חדר במלון מאשר להיות בעל יחידת נופש. דמי האחזקה עומדים היום על 2,300 שקל בשנה".
כ- 30 אחוז מיחידות הנופש ב"קלאב הוטל", שהוגדר בזמן הקמתו כמלון הסוויטות הגדול ביותר במזרח התיכון, מוחזקות בידי הבעלים. השאר נמכרו לאלפי אנשים, שכל אחד מהם שילם כ- 5,000 דולר תמורת שבוע נופש בשנה. לטענת בעלי היחידות ירד היום מחירן, והן נמכרות במחיר שנע בין 2,000 ל-3,000 דולר.
עו"ד מיכאלי מדגיש כי התביעה היא קבוצתית ולא ייצוגית, כך שרק מי שמגיש את התביעה יוכל לזכות בדמי הפיצויים, אם בית המשפט אכן יקבל את טענות התובעים. טרם הוגש כתב הגנה.
מיכה אלפרן, המנכ"ל האזורי של "קלאב אין אחזקות", מסר בתגובה: "חברת קלאב הוטל תלמד את התביעה ותגיב עליה. דמי האחזקה נגבים בהתאם להסכם בין הצדדים, והמחיר מבוסס על עלויות התפעול בפועל, תוך בקרה ופיקוח של מפקח שמינויו אושר על ידי נשיא לשכת רואי החשבון בישראל, וספרי החברה מבוקרים בידי משרד רואי החשבון קוסט לב ארי".
"קלאב הוטל" אילת. דמי האחזקה עומדים על 2,300 שקל בשנה
צילום: ג'ו קוט
מומלצים