שתף קטע נבחר
 

החיים אחרי קרן

חיים כהן, השף של מסעדת קרן התל אביבית שנסגרה, יתחיל בקרוב לבשל לשוהים בניו יורק. מסעדת 'טאבון' שתפתח בקרוב מתחייבת לתפריט מגוון ומחירים זולים

חיים כהן, השף האגדי של מסעדת קרן בתל אביב, שסועדיה נאלצו לקחת משכנתא בשביל ארוחת ערב, אמר לאחרונה בראיון טלוויזיוני בישראל, שהוא מתכוון לסייע לקרובי משפחה שפתחו מסעדה במנהטן.

 

בעוד הוא מתראיין, הולכות ומסתיימות עבודות הבנייה במסעדת "טאבון" שאמורה להיפתח בימים הקרובים בצומת רחוב 52 והשדירה העשירית. בעלי המסעדה הם איילה ודני הודק, היא גיסתו של כהן, והוא איש עסקים אמריקאי שכבר שנים חולם לנהל מסעדה בניו יורק. בני הזוג, שנפגשו לראשונה בישראל, עקרו לניו יורק לפני כחמש שנים, ובקרוב הם עומדים להגשים את החלום ולפתוח את "טאבון" בה שותף גם איש העסקים גבי רוחם.

 

המסעדה עוצבה ונצבעה בגווני הבורדו-אדום, מראות מטורקיה ואהילים מישראל מקשטים את הקירות. היא מתהדרת בטאבון לבנים גדול שישמש כגריל ובר. כהן יוביל את הקו הקולינארי, בשיתוף עם אפי נעון, שהיה סו-שף שלו בקרן.

 

נעון, שנמצא בניו יורק כבר שלושה שבועות, סיפר שאחרי שקרן נסגרה הוא הסתובב עם כהן ביוון וסייע לו בפרויקט יעוץ קולינארי למלון יערות הכרמל. "יום אחד חיים שאל פתאום אם אני רוצה לעבוד איתו בניו יורק. הסכמתי מיד, למרות שהוא שזה היה בהתרעה של יומיים", נזכר נעון.

 

איילה הודק, מבעלי המסעדה מאמינה שהאוכל שיוגש ב"טאבון" ידבר לחך הישראלי אך גם לסועדים ניו יורקיים רגילים. התפריט המציע מגוון רחב של מנות כמו זנב שור עם עדשים שחורים, אוסובוקו טלה עם קוסקוס, קבב טלה עם ירקות צלויים וטחינה, דגים שלמים אפויים בטאבון, מרק עדשים כתומות, מרק עוף עם קרפלך, בצל ולימון, סלט ירוק עם פרמזן ותאנים ועוד.

 

אלון גולדמן, האחראי לקינוחים בקרן, יעשה אותו דבר גם כאן. הודק אמרה שהיא מתכוננת לעבודה קשה. "אם נצטרך, נחתוך גם ירקות", אמרה והדגישה שהמחירים בטבון יהיו סבירים: 25-30 דולר לאיש.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שלום בר טל
חיים כהן. יוביל את הקו הקולינארי ב"טאבון"
צילום: שלום בר טל
מומלצים