תביעה: מי המציא הביטוי "מצע אישה מצע טוב"
משורר אלמוני טוען בבית המשפט: שם ספרו של יורם טהר לב נלקח משיר שלי. טהר לב: זו פרודיה מוכרת על פסוק תנ"כי
"אני הראשון שטבעתי את מטבע הלשון, 'מצע אישה מצע טוב', זו המצאה שלי. השימוש שעשה יורם טהר לב בביטוי הזה ככותרת לספר שלו מהווה הפרת זכות יוצרים", כך טוען חגי הופר בתביעה כספית על סך 5,000 ש' שהגיש נגד הסופר, המשורר והפזמונאי לבית המשפט לתביעות קטנות בתל אביב.
הופר, שהציג את עצמו בבית המשפט כמי " שבין השאר כותב שירה", צירף לכתב התביעה שיר המוכיח, לדבריו, כי זכות היוצרים על הביטוי שייכת לו. "השיר הזה", אמר, "הוא מאסופת שירים בשם 'שירים אחרים' שכתבתי ואשר יצאה לאור ב-1997. בדיון בבית המשפט נשאל הופר אם ביכולתו להוכיח שטהר לב העתיק ממנו את הביטוי והשיב: "אני לא יכול להוכיח שהוא העתיק את ההמצאה שלי לספר שלו וגם אין בכך כל צורך".
טהר לב טען בכתב ההגנה שהגיש כי התביעה קנטרנית, טורדנית וחסרת בסיס וביקש לדחות אותה על הסף ולחייב את התובע לשלם לו את הוצאות המשפט. בדיון בבית המשפט אמר טהר לב " מדובר בתביעה מופרכת בעיקרה. הוא תובע ממני זכויות יוצרים על אות אחת. את הפסוק הזה כתב שלמה המלך לפני כ-3,000 שנה. הפרודיה מוכרת. כל מי שיודע ומכיר את ההומור היהודי יודע על כך"
לדברי טהר לב, הוא הכיר את הביטוי בילדותו. "אבי סיפר לי על ביאליק, שהמציא הרבה פסוקים ושינה אותם לכיוון האירוטי", אמר, "הספר שכתבתי ופרסמתי הוא כולו מלא במשחקי מילים. שינוי של אות בפסוק של התנ"ך לא נותן לך בעלות עליו. כתבתי שיר לפני 20 שנה שנקרא 'קום והתהלך בארץ', ה'ו' היא שלי - אך לא חשבתי לתבוע על כך למרות שאני בטוח שהמשפט קיים בספרות".
השופט הודיע לצדדים כי ימסור להם את פסק הדין בימים הקרובים.