דרושים: גנים או רחובות ללא שם
שש שנים חלפו מאז החליטה מועצת העיר להנציח את קסטנר ועדיין לא נעשה דבר. יו"ר ועדת השמות, פרופ' יוסי בן ארצי: "אין סחבת. גם השר לשעבר, חיים לנדאו, תקוע בוועדה כבר 20 שנה. אין רחובות פנויים"
חבר מועצת העיר לשעבר, אלי נחמיאס, מביע תמיהה על כך שהוועדת השמות העירונית עדיין לא מצאה לנכון להנציח את שמו של מנהיג יהודי הונגריה בתקופת השואה, ד"ר ישראל קסטנר, לאחר שמועצת העיר קיבלה לפני שש שנים החלטה לקרוא רחוב על שמו.
במכתב ששיגר לראש העיר, עו"ד יונה יהב, דורש נחמיאס הסברים. נחמיאס מציין כי החלטת מועצת העיר התקבלה לאחר מאבק ציבורי ממשוך, אך הוגן. הוא קורא ליהב ולוועדת השמות העירונית להוציא לפועל את ההחלטה הפורמלית. "למרות עדויות היסטוריות שהולכות ונערמות על שולחנות חוקרים אקדמיים, המוכיחות שקסטנר היה צדיק בדורו ושפעולות ההצלה שלו הצילו אלפי יהודים, עדיין לא קוראים גן על שמו, עפ"י החלטה של מועצת העיר. כל שאבקש הוא שתבוצע החלטה פורמלית שהתקבלה כדת וכדין במועצת העיר" אומר נחמיאס.
יו"ר ועדת השמות העירונית, פרופ' יוסי בן ארצי, דוחה את הטענות על סחבת: "יש במאגר השמות של הוועדה למעלה מ-20 שמות שטרם הונצחו, ביניהם למשל, שמו של נשיא מצרים לשעבר אנואר סאדאת. לקח לוועדה 20 שנה למצוא מקום מתאים לאמיל גרינצוויג ברמת אלון. חיים לנדאו, שר התחבורה לשעבר (אביו של השר ד"ר עוזי לנדאו – מ.פ) תקוע בוועדה כבר 20 שנה. יש הרבה מאד אישים שאנחנו סבורים שהם ראויים להנצחה בצורה של כיכר או רחוב או גן, אבל לא מצאנו את המקום המתאים"
"חסרים בעיר מקומות פנויים או רחובות חדשים שאפשר להצמיד להם שמות מתאימים" אמר פרופ' בן ארצי והוסיף. "מה גם שרוב השמות במאגר הם שמות של אישים פוליטיים, ארציים ובינלאומיים ואנחנו צריכים לדאוג לאיזון ולהנצחה גם של הגיבורים המקומיים. נוצר מצב שלפיו יש שניים או שלוש שמות לכל קריטריון.
"אכן הגיע הזמן לקרוא רחוב של שמו של קסטנר. אבל הגיע הזמן גם להנציח את סאדאת ואת השופט מייבלום ואישים אחרים. פשוט אין מלאי מספיק של מקומות ללא שם. אם יתנו לי כלים, כלומר רחובות או גנים נשתדל את כל המאגר הזה לגמור מה שיותר מהר".
ד"ר ישראל קסטנר, מנהיג יהודי הונגריה, ניהל במשך שנות ה-40 מו"מ מול אדולף אייכמן על הצלתם של אלפי יהודים מרכבת שיצאה מבירת הונגריה, בודפשט, לשווייץ. המו"מ שניהל ד"ר קסטנר עלה יפה. בשנות ה-50 הוא הואשם בשיתוף פעולה עם הנאצים. הוא הגיש תביעת דיבה נגד אדם שהאשים אותו בשיתוף פעולה עם הנאצים. סניגורו של הנתבע היה עו"ד שמואל תמיר המנוח, לימים שר המשפטים. בית המשפט העליון בראשותו של השופט ד"ר בנימין הלוי, זיכה את ד"ר קסטנר מכל אשמה, אך במועד סמוך לזיכוי הוא נרצח על ידי ניצול שואה שסירב להשלים עם הזיכוי.