מסיבת טראנס או עבודת אלילים?
פסל של עגל מוזהב קידם את פניהם של חוגגי מסיבת הטראנס שהתקיימה בוואדי של מלון הנסיכה; החוגגים הזדעזעו: "אסור לזלזל במורשת ולערב הנאות ודת"; מפיקי המסיבה: לקחנו מוטיבים של מדבר כדי לתת אופי אחר למסיבה"
המחזה הסוריאליסטי בו רבבות רוקדים סביב העגל המוזהב הזכיר לרבים מעמד אחר לגמרי, שהתרחש לפני למעלה מ-3,000 שנה בהר סיני, כשמשה רבנו ירד מההר עם לוחות הברית וראה את המוני ישראל משתחווים לעגל מוזהב שיצרו כדי שיהיה להם לאל.
בין החוגגים נחלקו הדעות לגבי הפסל. היו כאלה שרקדו סביבו והשתחוו לו, בזמן שאחרים פנו למארגני המסיבה ודרשו מהם להוציא את הפסל מהאתר. "פשוט נחרדתי כשראיתי את זה", סיפר יהודה אוחיון, אחד ממשתתפי המסיבה. "זו בושה וחרפה מה שהלך שם. אסור לזלזל במורשת ולערב הנאות ודת. האמת היא שממש לא יכולתי ליהנות ולרקוד כשהפסל הזה מוצב שם. אני אישית יודע על הרבה מאוד שעזבו את המקום בגלל זה". גם ריס פיבר נחרדה כשהגיעה למסיבה. "זה היה הדבר היחיד שקלקל לי את המסיבה. מדובר בחוסר טעם לחלוטין שחצה את כל הקווים האדומים".
הרב יוסף הכט, הרב הראשי של אילת, גינה את השימוש בפסל במסיבה בעיר. "אני לא מבין למה הם בחרו בדבר הזה, שמסמל את ההתדרדרות הגדולה של עם ישראל בכל הקשור לעבודה זרה. הרי עד היום אנחנו סובלים מהחטא הזה ואין שום מקום בעולם שצריך לציין אותו. זו פגיעה קשה באמונה של עם ישראל ובהווי היהודי ואני לא מבין מה הם בכלל ביקשו להביע. אני מאוד מקווה שלא יחזרו על זה שוב".
מפיקי המסיבה איתן סלימי, שמעון שירזי ורל נדל סירבו להסיר את הפסל למרות דרישות החוגגים, וטענו שמדובר בתפאורה לגיטימית למקום המסיבה כמו גם הדראגיסטיות שהיו רכובות על גמלים. "בסך הכל דובר על מסיבה באווירה אתנית ואנחנו מתעסקים בפנטזיה ובאומנות", אמרו בהפקה. לדבריהם, לא מדובר בעגל אלא בשור עם פירסינג באף.
אולם לאחר שהבין את גודל הסערה, הביע איתן סלימי את התנצלותו בפני כל מי שנפגע. "לקחנו מוטיבים של המדבר כדי לתת אופי אחר למסיבה, והחלטנו להביא רקדנית בטן שתרקוד לקצב הטראנס, גמלים שעליהם רכבו דראגיסטיות ופסל ענק של שור שדומה יותר לפרה של עלית. אין לי מושג היכן כאן העגל וייתכן מאוד שצבעו של הפסל יצר את הקונוטציה הזו".