הפסד משפטי לחברות הטבק נגד ממשל ארה"ב
הן ביקשו כי יבוטל סעיף-האישום לגבי סחיטה, אך השופטת דחתה את בקשתן
הממשל של ארצות-הברית זכה בניצחון ראשוני וחלקי במשפט שהוא מנהל נגד חברות הטבק.
השופטת גלדיס קסלר סירבה לקבל את בקשתן של חברות הטבק כי ייפסל סעיף-האישום ולפיו הן עסקו בסחיטה; הנימוק: בקשתן לא נתמכה בטיעונים משפטיים. כעת, בית-המשפט יבדוק את הראיות שהגיש הממשל לתמיכה בטענות ולפיהן החברות עסקו בסחיטה - ולא "רק" בשיווק שיקרי ובפרסומת מטעה - כאשר הציעו את סחורתן (סיגריות ומוצרי טבק אחרים) בפני הציבור האמריקני.
הממשל טוען נגד החברות כי במשך זמן רב הן פעלו - בכוונה תחילה ומרצונן החופשי - להטעיית הציבור האמריקני, בכך שהכחישו כי העישון גורם חמלות ובכך שהצהירו הצהרות מטעות לגבי כוחו הממכר של הניקוטין.
אם יימצא כי החברות אשמות, יחליט בית-המשפט לגבי התביעה של הממש כי הן ישלמו - יחדיו - 289 מיליארד דולר. הנתבעות: פיליפ מוריס (חברה-בת של אלטרייה), אר-ג'יי ריינולדס, תאגיד לווס (Loews), לורילארד, בריטיש-אמריקן טובאקו, וקטור, בראון-וויליאמסון. הממשל גם רוצה להשיג בסיס משפטי מוצק להטלת פיקוח יותר נוקשה על שיווק טבק ופירסומו,
הנתבעות משיבות כי הממשל אינו מצוי בעמדה שבה הוא יכול להאשימן - מכיוון שהוא עצמו ידע על הקשר בין עישון לבין מחלות. לדבריהן, הממשל מעולם לא אמר כי הניקוטין ממכר, עד אשר הרופא שבראש משרד הבריאות הפדרלי שינה את הגדרתה של ההתמכרות.