שתף קטע נבחר
 

הירושלמים במצוקה

מאות מתושבי ירושלם והסביבה פנו למרכז לטיפול במשבר (מטי"ב) במהלך חודשי פעילותו הספורים; הסיבות: פיגועים, אבטלה ובעיות בחיי הנישואים

379 אנשים פנו לקבלת טיפול במטי"ב (מרכז טיפול במשבר) מאז נפתח לפני שמונה חודשים. מטי"ב, הפועל כחלק מהמרכז הישראלי לטיפול בפסיכוטראומה של בית החולים הרצוג, הוקם לטובת תושבי האזור הנמצאים במשבר בעקבות פעולות טרור או אירועים קשים. "אחד הדברים שמאפיינים משבר הוא שאדם מרגיש בודד", אומרת תמר גלאי-גת, פסיכולוגית קלינית ומרכזת מטי"ב, "גם לסובלים מתחושות אלו אפשר לעזור".

 

מהנתונים שמציג המרכז לראשונה עולה כי-30 אחוז מהפניות היו בעקבות משבר זוגי או משפחתי, ו-18 אחוז היו בעקבות פיגועי טרור – ארבעה כאלה התרחשו בעיר מאז נפתח המרכז. עוד עולה מהנתונים כי חמישה אחוזים מהפניות היו בעקבות תקיפה מינית, ארבעה אחוזים כתוצאה מטראומה הקשורה בתאונות דרכים ותשעה אחוזים בשל פיטורין, בעיות בעבודה או משבר כלכלי.

 

"יש להדגיש כי לעיתים קיימת חפיפה בין הקטגוריות השונות", אומרת גלאי-גת. "ברקע של רבים מהמשברים הזוגיים יש מצוקה כלכלית או פיטורין של אחד מבני הזוג. לעיתים נוכחות הפיגוע גורמת לירידה בתפקוד שמובילה למשבר משפחתי".

 

מטרת הטיפול במטי"ב היא לעזור לפונה לגייס משאבים אישיים ותמיכה מהמשפחה ומהקהילה כדי להתמודד עם המשבר ולחזור לרמת התפקוד הקודמת. המקום פועל במתכונת של 'דלת פתוחה' ומציע התערבות מיידית, ממוקדת וקצרת טווח לכל דורש ללא צורך בהפניה או בקביעת תור, וללא תשלום. הצוות המקצועי במקום, שעבר הכשרה מיוחדת לטיפול בנפגעי אירועי טראומה, כולל אנשי מקצוע מתחום בריאות הנפש. בנוסף משמש המרכז מוקד סיוע גם לצוותים העוסקים בחילוץ, הצלה וסיוע לנפגעים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מריאן הול
מוקד תמיכה וסיוע לירושלמים במשבר
צילום: מריאן הול
מומלצים