קוקה-קולה מוותרת על העתקת המפעל לאשקלון
החברה הודיעה לשר אולמרט כי נוכח הדחיות החוזרות ונישנות באישור התוכנית, היא חוזרת בה מכוונתה להעתיק את המפעל לאשקלון ובמקום זאת תרחיב את מפעלה הקיים בבני ברק. בכך מוותרת החברה על מענק ממשלתי בסך 65 מיליון שקל
החברה המרכזית למשקאות קלים (קוקה-קולה) הודיעה אחר הצהריים במכתב לשר התמ"ת, אהוד אולמרט, כי היא מושכת את תוכניתה להעתקת מפעל קוקה-קולה לאשקלון. בכך מוותרת החברה על מענק ממשלתי שנוי במחלוקת, לו התנגד משרד האוצר, בסך 65 מיליון שקל.
במכתב ששלחה קוקה-קולה מתגלה לראשונה כי עם קבלת כתב האישור ממרכז ההשקעות ב-2 בפברואר השנה, על פיו תקבל החברה מענק בגין המעבר מבני ברק לאשקלון, הורה לחברה היועץ המשפטי לממשלה, אליקים רובינשטיין, שלא לפעול לפי שעה על פי אישור מרכז ההשקעות.
החברה טוענת כי מאחר שהליך האישור להעברת המפעל נמשך כבר למעלה משנה, והוא כלל ערעור של משרד האוצר ליועץ המשפטי לממשלה, וערעור נוסף של האוצר לעדנה ארבל, ממלאת מקומו של היועץ, ובשל המחלוקת המתמשכת בתוך הממשלה על עצם אישור ההשקעה באשקלון, החליטה החברה למשוך את בקשתה.
רוני קוברובסקי, נשיא החברה המרכזית למשקאות, אמר: "לוחות הזמנים שלנו אינם מאפשרים דחייה נוספת בהרחבת כושר הייצור וריענון הציוד. לפיכך החליטה החברה שלא לבצע את המעבר לאשקלון ובמקומו לבצע את תוכנית ההרחבה והחידוש במפעלה הקיים בבני ברק".
אולמרט: ההטבה לא היתה כל כך נדיבה
בתגובה להחלטת קוקה-קולה, אמר אולמרט: "זוהי דוגמא נוספת שבה אטימות מוחין וצרות אופק ביורוקרטים סיכלו מתן העדפה ברורה לעיר מוכת אבטלה. סירובה של קוקה קולה לקבל את המענק מוכיח כי בניגוד לדעתם של מבקרי ההחלטה, ההטבה שהוצעה לקוקה קולה לא היתה כל כך נדיבה כפי שניסו לתאר אותה. עכשיו תרחיב החברה את מפעלה בבני ברק ומאות עובדים שייחלו למצוא פתרון למצוקתם באשקלון ישארו מחוסרי תעסוקה".
עתירה לבג"ץ נגד המענק
התנועה לאיכות השלטון עתרה הבוקר (א') לבג"ץ בבקשה לביטול המענק לקוקה-קולה בתמורה להעתקת המפעל מבני ברק לאשקלון. התנועה לאיכות השלטון טוענת בעתירה לבג"ץ כי ההחלטה להעניק 65 מיליון שקל לקוקה-קולה עקב המעבר לאשקלון התקבלה בניגוד לכללי מינהל תקין ותוך פגיעה חריפה בעיקרון השוויון.