שתף קטע נבחר
 

די-אן-אי לכל חייל

חדש בצה"ל: מכל מתגייס נלקחות דגימות דם כדי ליצור פרופיל גנטי. המטרה: לאפשר זיהוי בעת אסון

בצה"ל החלו באחרונה לקחת דגימות דם מכל המתגייסים הטריים לצבא במהלך שרשרת החיול שהם עוברים בבקו"ם. הסיבה: להקל על הליך הזיהוי של החיילים במקרה של אסון.

 

עד כה נלקחו דגימות דם מחיילים לוחמים בלבד. בצה"ל הוחלט על השינוי במסגרת הפקת לקחים מאירועים קודמים, שבהם התקשו הגורמים המקצועיים לזהות חללי צה"ל שנהרגו בפיגועים או בפעולות צבאיות. בכמה פיגועים התקשו אנשי המכון לרפואה משפטית לזהות גופות חיילים שנרצחו, בגלל המצב הקשה של הגופות.

 

בעזרת דגימות דם יופק לכל חייל כרטיס, המכיל את הפרופיל הגנטי שלו. הכרטיס יישמר במאגר הצבא.

 

עד עתה עברו המתגייסים בשרשרת החיול בכמה תחנות, שבהן נלקחו מהם סימני זיהוי שונים. החל משנת 1974, בעקבות לקחי מלחמת יום הכיפורים, נלקחת בבקו"ם טביעת אצבעות מכלל המתגייסים, והחל משנת 1986 נערכים להם צילומי שיניים.

 

ראש מדור זיהוי רפואי במפקדת קצין רפואה ראשי, רס"ן ד"ר רוני מאור, מסביר כי למרות סימני הזיהוי השונים נתקלו הגורמים המקצועיים במקרים קשים, שאילצו אותם לבצע את הזיהוי אך ורק באמצעות בדיקת די-אן-אי. "צה"ל השקיע המון במערכות חדישות ומתקדמות, שאמורות לייעל את הנושא. המטרה היא להימנע ממצב שבו לא ניתן לזהות חלל צה"ל, וכעת, בעזרת הפרופיל הגנטי, נוכל לעשות זאת במהירות וביעילות".

 

בעקבות אסון השייטת הוקמה בצה"ל ועדה שבחנה את נושא הזיהוי והמליצה על שורת צעדי ייעול. לאחר אסון מגדלי התאומים בארה"ב יצאה משלחת מיוחדת של אנשי הרבנות הצבאית וחיל הרפואה לניו-יורק, לצורך הפקת לקחים של זיהוי מספר חללים גדול בבת אחת.

 

מצה"ל נמסר כי בעוד כמה חודשים ייכנסו לשימוש אמצעים טכנולוגיים חדישים, שאמורים לשפר את יעילות עבודת הצבא בכל הנוגע לזיהוי חללים במקרי אסון

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
מתגייס טרי בבקו"ם (למצולם אין קשר לידיעה)
צילום: שאול גולן
מומלצים