האבטלה מעמיקה בדרום
הממוצע הארצי של האבטלה ברחבי הארץ עומד על שמונה אחוזים. ביישובי הדרום הוא נוסק ל-11.8 אחוז. גם מספר האקדמאים המובטלים אינו קטן
שירות התעסוקה הודיע לאחרונה על ירידה קלה במספר דורשי העבודה בארץ, אבל התבוננות בנתונים מצביעה על העמקת האבטלה ביישובי הדרום.
הממוצע הארצי של האבטלה עומד על שמונה אחוזים, ביישובי האזור הוא עומד על 11.8 אחוז. באשקלון שיעור האבטלה עומד על 11 אחוז, 4,860 דורשי הבטחת הכנסה ו-346 אקדמאים מובטלים. בקריית גת עומד שיעור האבטלה על 12.1 אחוז, נתון דומה גם בקרית מלאכי.
בקרית גת ישנם 1,860 תובעי הבטחת הכנסה, בעוד בקריית מלאכי ישנם 913 תובעים. מספר האקדמאים המובטלים בקרית גת עומד על 96 ובקרית מלאכי שמונה אקדמאים. בשדרות אחוז האבטלה עומד על 12.1 אחוז, 979 תובעי הבטחת הכנסה ו-25 אקדמאים מובטלים.
מנתוני השירות עולה עוד כי מספרם הכולל של דורשי העבודה החדשים במדינה עומד על 27,909 וסיבות הרישום מראות כי רובם מפוטרים. פיצוח עומק האבטלה מביא לידי ביטוי את המעבר של המובטלים מהתקופה שבה היו זכאים לדמי אבטלה וכעת הם תובעי הבטחת הכנסה. יחד עם זאת, יש לציין כי לא כל דורשי העבודה הם בהכרח מחוסרי תעסוקה. ישנה קבוצה של דורשי עבודה, המונה למעלה מ-20 אלף איש שפנו ללשכות התעסוקה מסיבות שונות כמו השלמת הכנסה, מועסקים חלקית, מחפשים עבודה חלופית או לקבלת אישורים שונים.
מנהל מחקר בשירות התעסוקה דוד צרפתי, ציין כי בדרום ובנגב גבוה יותר שיעור המובטלים מתוך כוח העבודה האזרחי ביחס לאזורים אחרים בארץ, למעט בצפון ובהשוואה לנתון הארצי.