לחדרה נולדה אחות תאומה בטקסס
ברית ערים תאומות נחתמה בין חדרה ובין העיר ביג ספרינג ארצות הברית. הצ'ופרים: 18 אלף דולר לבתי ספר בעיר, 10 אלף דולר לקבוצת הכדורגל מכבי חדרה
יזם הרעיון, שגם שידך בפועל בין שתי הערים, הוא דוד וייסמן, נשיא קבוצת "דור אנרגיה", שבבעלותה חברת "אלון" ארה"ב, ובית זיקוק בביג ספרינג. החתימה על ההסכם בוצע על ידי בין ראש העירייה, ישראל סדן, וראש עיריית ביג ספרינג, רוס מקווין ונערכה בבניין העירייה.
בין חברי המשלחת שהגיעו מביג ספרינג לעיר היו נשיא חברת "אלון" ארה"ב, ג'ף מוריס, שני מנהלי בנקים פרטיים מקומיים, מנהל בית הזיקוק הגדול בביג ספרינג, בעליה של חברת קידוח נפט בטקסס ועיתונאים מתחנת טלוויזיה מקומית.
למה דווקא חדרה ולמה דווקא טקסס?
"לשתי הערים מפעל כוח גדול בתחום שיפוטן – תחנת הכוח בחדרה, היא הגדולה מסוגה במזרח התיכון, ובביג ספרינג, טקסס נמצאים בית הזיקוק הגדול לדלקים של חברת אלון ארה"ב. דבר משותף נוסף – ההיסטוריה ההתיישבותית של שתיהן".
במהלך הביקור נפגשו סדן ושחר עם וייסמן, ודיווחו על קבוצת מכבי חדרה בכדורגל, הנמצאת במקום הראשון בליגה א', ושרויה בקשיים כלכליים. בסיום הפגישה וייסמן העניק, כאמור, תרומה בסך 10 אלף דולר.
הליך התקשרות בין שתי ערים תאומות, נעשה בתיאום עם מרכז השלטון המקומי. הבקשות הנעשות על ידי הרשויות, עוברות בדיקה הכוללת את מקור הבקשה, מרחק גיאוגרפי, ויכולת הרשויות המתקשרות לבצע פעילויות משותפות. אישור עקרוני על רצון להתקשרות יהיה בתיאום עם משרד החוץ. אחרי אישור התאומות על ידי המועצה המקומית, ההחלטה היא של מרכז השלטון המקומי.
המרכז לשלטון מקומי: "פרויקט ערים תאומות מאפשר ביטוי אזרחי לתושבים, ומאפשר יצירת קשר בינלאומי עם אזרחים ממקומות שונים בעולם, על בסיס קשרי ידידות וכולל את תחומי הנוער, חינוך, תרבות, תיירות, מסחר, כלכלה ושיתוף פעולה מוניציפאלי".