יעל ארד: הבחירה במדליקי המשואות - חאפרית ושלומיאלית
ארד, שזכתה במדליית כסף באולימפיאדת ברצלונה 92', מתנגדת כי מדליק המשואה ביום העצמאות הקרוב ייבחר בידי הציבור. "כבוד לא לוקחים, אלא מקבלים. הדרך בה נעשית הבחירה אינה מכובדת"
יעל ארד מבקשת להסיר את שמה מרשימת המועמדים להדליק משואה ביום העצמאות הקרוב. ארד, שהיתה לספורטאית הישראלית הראשונה שזכתה במדליה אולימפית, כתבה מכתב לשרת החינוך לימור ליבנת ובו תקפה את החלטת ועדת הדגלים והסמלים של הכנסת (בראשות השר דני נווה), להעביר את זכות הבחירה לציבור. זכות הדלקת המשואה ה-12 בטקס הרשמי של יום העצמאות ה-56 נשמרה לספורטאי או פעיל בתחום הספורט. לפי הוועדה, תתבצע ההצבעה באמצעות מסרי SMS סלולריים.
"הטענה המרכזית שלי היא שאם ממשלת ישראל רוצה להעניק כבוד, לא יעלה על הדעת שיעשו את זה בצורה כל כך כל כך שלומיאלית, כל כך חאפרית", אמרה ארד בתכנית הרדיו "עושים ספורט" בגלי צה"ל. "אני חושבת שהדרך בה נעשית הבחירה אינה מכובדת".
"כבוד לא לוקחים, אלא מקבלים. מה שמניע אותנו, הספורטאים, תמיד, זה החיידק של הרצון להצליח. בדרך, אנחנו מייצגים בגאווה גדולה את עם ישראל", הוסיפה הג'ודוקא הישרארלית, שבאולימפיאדת ברצלונה 92' זכתה במדליית כסף. "ישנם ארבעה מדליסטים אולימפיים לישראל (ארד, אורן סמדג'ה, גל פרידמן, מיכאל קלגנוב) וחלקם לא נכלל ברשימה הזאת. זו שערורייה ממדרגה ראשונה! הרי אלה ההישגים הגבוהים ביותר שהיו לספורט הישראלי מעולם. אז אני שם, אבל אחרים לא".
ארד הוסיפה ואמרה כי הבחירה הטלפונית מונעת מהבוחרים היכרות מעמיקה עם גיבורי הספורט, שחלקם ותיקים ולא תמיד מוכרים בציבור: "אפשר להוציא קטלוג מכובד של ספורטאי ישראל לדורותיהם ולשים את זה באתר האינטרנט של משרד החינוך עם רשימת ההישגים. אולי ילדים צעירים לא יודעים מה ההישגים של כל אחד מהספורטאים האלו - טל ברודי, מיקי ברקוביץ' וגם יעל ארד".