הקאמבק של בתי הכנסת
טרנד חדש בתל אביב – זוגות חילוניים מתחתנים בבתי כנסת עתיקים. האמרגן שלומי בובליל: "מדובר בשילוב של הצביון הדתי והחילוני"
בתי הכנסת העתיקים בתל אביב הפכו לאחרונה למוקד התעניינות גם בקרב צעירים חילונים. על פי הקונספט החדש, שתופס תאוצה בעיר, החלו זוגות צעירים לערוך חתונות בבתי כנסת עתיקים באווירה מיוחדת במינה במסגרת משפחתית מצומצמת.
יוזם הקונספט, איש העסקים שלומי בובליל, מספר כי מדובר בתופעה שהפכה פופולרית בעיר. לדבריו, אחד מבתי הכנסת המבוקשים ביותר הוא אוהל מועד שברחוב שד"ל.
בית הכנסת אוהל מועד נבנה ב-1920, ביוזמת שלום אהרון ולוי שלמה יצחק כהן, מנכבדי הקהילה העדנית. השניים קנו את השטח כשהיו בדרכם לארץ ישראל, בעודם נמצאים בפורט סעיד שבמצרים. "מדובר באחד מבתי הכנסת המרשימים והמפוארים ביותר בישראל", מספר בובליל. "הוא תוכנן על ידי יוסף ברלין, שעיצב במבנה כיפה המורכבת מטבעות הנשענות האחת על גבי האחרת במבנה של 15 מדרגות. מבנה בית הכנסת מרשים ביותר ומלא אור, ממש מתאים לטקס מיוחד כמו חופה. המבנה עצמו משרה אווירת קדושה שאין במקומות אחרים, כמו אולמות וגני אירועים".
לדברי בובליל, קיימות תוכניות לערוך חתונות גם בבית הכנסת הגדול באלנבי. לדבריו, לפני שנים רבות הוא ביקר בבית הכנסת ונשבה בקסמיו. "במשך שנים קינן בי הרעיון, עד שהחלטתי להקים את ליין החתונות בבתי הכנסת בעיר" הוא מספר. "זוהי חתונה שונה ממה שכולם מכירים. החופה מתקיימת בהיכל בית הכנסת, כשמסביב מאירים לפידים את הטקס. כמות האנשים יכולה להגיע עד ל-300 איש.
"אחרי טקס הנישואין ולאחר כל הנשיקות והברכות, הזוג הצעיר ממשיך את הלילה במסיבה ענקית עם חבריו באחד המועדונים בתל אביב, כך שלחתונה צביון דתי וחילוני: הטקס המיוחד, החופה, ומאוחר יותר – החלק של הריקודים והשמחה".