שתף קטע נבחר
 

אור עקיבע מציגה: בריחת המוחות

על פי נתוני ועדת החינוך במרכזי השלטון המקומי, הממוצע הארצי של תלמידי תיכון הלומדים מחוץ ליישוב בו הם גרים, הוא: 32 אחוז. באור עקיבא: 79 אחוז לומדים מחוץ לעיר; בפרדס חנה: 36 אחוז

כ-80 אחוז מתלמידי התיכון באור עקיבא למדו בשנת הלימודים הקודמת מחוץ לעיר מגוריהם. בפרדס חנה-כרכור, מדובר בכ-36 אחוז תלמידים שיצאו ללימודים מחוץ ליישוב. את הנתונים הציג יו"ר ועדת החינוך במרכז השלטון המקומי, שמואל אבואב, ולדבריו, הנתונים גבוהים מהממוצע הארצי.

 

"שליש מתלמידי החטיבה העליונה, אינם לומדים ביישוב בו הם מתגוררים. מדובר בבריחת מוחות הפוגעת ביישוב", טוען אבואב. אבואב הוסיף, כי עובדה זו, שנודעה בעקבות פילוח תלמידי התיכון על פי מקום מגוריהם, נדונה לאחרונה בוועדת החינוך של הכנסת. מהנתונים הכלל ארציים עולה, כי מתוך כ-332 אלף תלמידי החטיבה העליונה, 67.8 אחוז גרים ביישבו בו הם לומדים, ואילו השאר, 32.2 אחוז, לומדים ביישוב אחר.

 

"שיעור כה גבוה של תלמידים המרחיקים לעיר אחרת כדי ללמוד, אמנם מעיד על חופש הבחירה הנתון בידי התלמידים, אך מצד שני מלמד על חוסר שביעות הרצון שלהם ושל בני משפחותיהם מהרמה הלימודית הנרכשת באזור מגוריהם", אמר אבואב.

 

על פי הנתונים שהציג אבואב, המתייחסים לשנת הלימודים הקודמת, מספר התלמידים בגילאי החטיבה העליונה באור עקיבא עמד על 645. מתוכם 79.4 אחוז לומדים מחוץ ליישוב. רק 20.6 אחוז מבני היישוב בגילאי חטיבה עליונה, למדו בבתי הספר המקומיים אשתקד.

 

מנהל מחלקת החינוך באור עקיבא, שמעון אמויאל: "אור עקיבא זה היישוב היחיד בארץ, שלא זו בלבד שתלמידיו אינם בורחים מהיישוב, אלא נהפוך הוא. 110 תלמידים בחטיבת ביניים הם תלמידי קיסריה. בתיכון השש שנתי יש לנו 1,200 תלמידים, מכל האזור, כולל מחדרה. 95 אחוז מתלמידי התיכון נשארים ללמוד באור עקיבא. אולי 5 אחוז עוברים למסגרות אחרות. הנתונים מתייחסים לתשס"א, אז רק החלה החטיבה העליונה שלנו לצמוח. הנתונים הללו רק מראים איזו דרך ארוכה ויפה עשינו מאז ועד היום".

 

בפרדס חנה-כרכור מספר התלמידים בגילאי החטיבה העליונה אשתקד עמד על 1,154. על פי הנתונים, 35.8 אחוז מתוכם למדו מחוץ ליישוב, ו-64.2 אחוז מכלל התלמידים למדו בבית הספר העל יסודי של היישוב – חקלאי פרדס חנה.

 

ראש המועצה המקומית פרדס חנה כרכור, חיים געש, בתגובה: "קשה לדעת כמה הנתונים מדוייקים, בגלל מספר סיבות. תלמידים מהחינוך החילוני נוהגים לשנות כתובת, כדי להירשם לבית ספר מחוץ ליישוב. בנוסף, לא כל האוכלוסיות המקומיות יכולות ללמוד ביישוב. אין מסגרת על יסודית לחינוך החרדי ולחינוך הדתי. כמו כן, אין בית ספר לילדים בעלי צרכים מיוחדים".

 

בחדרה המצב טוב יותר. בשנת הלימודים הקודמת היו 3,286 תלמידים בגילאי החטיבה העליונה. לפי הנתונים, 13 אחוז מביניהם למדו במוסדות חינוך מחוץ לעיר ו-87 אחוז למדו במוסדות החינוך של העיר.

 

מ"מ ראש העירייה ומחזיק תיק החינוך, אברהם בלדב: "המדיניות המוצהרת שלנו היא לתת מענה מקסימלי לתלמידים בעיר. זאת מתוך מגמה שאנחנו אחראים על מוסדות החינוך שלנו ולוקחים אחריות על ההישגים, התכנים והתמיכה לתלמידים. מדובר באחוז מקסימלי משום שעדיין בחינוך החרדי רוב המסגרות הן חיצוניות-פנימייתיות, וכך גם לגבי ילדי החינוך המיוחד".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים הורנשטיין
אור עקיבע. כ-80 אחוז מתלמידי התיכון למדו בשנה שעברה מחוץ לעיר (אילוסטרציה)
צילום: חיים הורנשטיין
מומלצים