שתף קטע נבחר
צילום: סידי בנק

Wisair: הבלוטות' לא עומד בקצב

אחרי שהתרגלנו למונחי תקשורת אלחוטית כגון בלוטות', Wi-Fi, 3G, מציעים לנו בחברת Wisair, מקבוצת רד, להתחיל להתרגל למונח חדש בתחום התקשורת האלחוטית - ה-UWB

בין עשרות חברות הסטארט-אפ שיתחרו בסוף החודש על הזכייה בתחרות הסטארט-אפים של כנס איגוד קרנות הון הסיכון (IVA), אנו מציגים היום מועמדת מעניינת לזכייה, שהיתה בין הראשונות לפתח טכנולוגיה לתחום בו היא פועלת, הצפוי להיות הדבר החם הבא בתחום התקשורת האלחוטית.

 

אחרי שהתרגלנו למונחי תקשורת אלחוטית כגון בלוטות', Wi-Fi, 3G, מציעים לנו בחברת Wisair, מקבוצת רד, להתחיל להתרגל למונח חדש שבעוד כמה שנים יהיה, כך מקווים בחברה, חלק בלתי נפרד ממוצרי האלקטרוניקה סביבינו – תקשורת אלחוטית בתדרי Ultra Wide Band, או בקיצור UWB.

 

ההבדל העיקרי בין שאר טכנולוגיות האלחוט הקיימות היום לבין תקשורת בתדרי UWB הוא בעיקר מהירות התקשורת הגבוהה שמציעה הטכנולוגיה החדשנית: הבלוטות' יודע היום להעביר נתונים במהירות של עד 1 מגה-ביט לשניה, מה שמותיר לו בעיקר אפליקציות של קול (כגון חיבור אוזניה אלחוטית לסלולר). תקשורת נתונים בטכנולוגיית Wi-Fi יודעת לעבוד בקצבים של כ-54 מגה-ביט לשנייה.

 

המכשירים שיפעלו עם UWB יעבירו תקשורת נתונים בקצבים מסחררים של עד 480 מגה-ביט לשנייה – מה שאומר אפשרות להעביר מעבר לתקשורת נתונים מהירה, גם יישומי וידאו וקול איכותיים למגוון מכשירי קצה כגון טלפונים סלולריים, מחשבים ועוד.

 

יתרון נוסף של הטכנולוגיה הוא במחיר, שצפוי להיות מעט גבוה מטכנולוגית בלוטות', אבל נמוך משמעותית מטכנולוגית Wi-Fi.

 

Wisair היא מהמובילות שבין 10 החברות שאמורות לפתח שבבים בתחום ה-UWB, ולמעשה היתה מהחברות הראשונות שפיתחו את הטכנולוגיה. Wisair אף נמנית על מייסדי קואליציה בשם MBOA, המונה כ-80 חברות גדולות הפועלות בתחום, וביניהם אינטל ופיליפס. הקואליציה אמורה לכתוב סטנדרט אחיד לטכנולוגיה, שבו ישתמשו כל החברות המעוניינות לפתח מוצרים בתחום, כך שאותם מוצרים יוכלו "לדבר" האחד עם השני.

 

אינטל הכריזה על כניסה לתחום

 

מנכ"ל Wisair, דויד יעיש, שואב אופטימיות רבה לגבי עתיד הטכנולוגיה, כאשר היא קיבלה פריצה משמעותית לפני חודשיים כאשר אינטל הכריזה על כך שהיא מתכוונת להיכנס לתחום פיתוח חיבוריות USB בתקשורת אלחוטית בתדרי UWB. המשמעות היא, שכל הרכיבים שהיינו רגילים לחבר למחשב עם כבלי USB הפופולריים (צורב חיצוני, מצלמה דיגיטלית ורבים אחרים), יהיו בעתיד אלחוטיים לגמרי, בתמיכה של ענקית השבבים העולמית.

 

כאמור, בינתיים אין תקן אחיד לייצור מוצרים בטכנולוגיה הזאת, אך הרגולטור בארה"ב אישר כבר למכור מוצרים בטכנולוגיה, שצפויים להגיע למדפים רק בשנה הבאה.

 

במעבדה הצליחה Wisair בינתיים להוכיח שהיא יודעת להעביר קצבים של 110 מגה-ביט לשניה. לחברה מספר שיתופי פעולה עם יצרניות מוצרי אלקטרוניקה, כשהמשמעותי מבניהם הוא עם NEC.

 

יעיש אומר כי בעתיד הרחוק ה-UWB צפוי להחליף לגמרי את הבלוטות', אבל בשלבים היותר קרובים יכול להיות מצב שיהיו מוצרים שימכרו עם שתי הטכנולוגיות במקביל."הם יוכלו לחיות ביחד תקופה מסויימת, אבל לבסוף לא יהיה צורך בשתי הטכנולוגיות", הוא אומר.

 

יעיש מעריך כי שבבים ראשונים בתוך מוצרים יהיו בסוף 2005, והשוק יתחיל להתרומם בכמויות ב-2006, אז לפי ההערכות מחקרים ימכרו בעולם כ–16 מיליון שבבים, כאשר ב-2008 צפוי השוק להגיע לכ-110 מיליון שבבים.

 

יעיש הוא מנכ"ל CTP לשעבר, שנרכשה ע"י DSPC בשנת 1996, שנרכשה בעצמה ע"י אינטל בשנת 1999. הוא עזב את אינטל בפברואר 2001, והחל בחיפוש תחום חדש לעסוק בו. אחרי מספר פגישות עם זוהר זיסאפל, מבעלי קבוצת רד, שהתעניין בתחום האלחוט, החליטו השניים לפתוח חברה חדשה בתחום ה-UWB ההולך ומתהווה.

 

Wisair מעסיקה היום כ-45 עובדים בתל-אביב. גיוס ההון המשמעותי הראשון של Wisair היה במאי 2002, אז היא גייסה 4.3 מיליון דולר מאייפקס, תמר ונצ'רס ורד בינת ונצ'רס. באוקטובר 2003 היא השלימה גיוס נוסף של 15.7 מיליון דולר בהשתתפות אייפקס, ורטקס, תמר ונצ'רס, האחים זיסאפל, רד בינת ו-NTT מיפאן.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דויד יעיש. לבסוף ה-UWB יחליף את הבלוטות'
מומלצים