שתף קטע נבחר
 

חתולה עיוורת, כלב נטוש וזוג שנפרד

בדרמה הזו מככבים החתולה "ג'ין אייר" והכלבה "שיינה", שנאספו מהרחוב, ו"אבא" ו"אמא" שאהבו אותם, אך הפסיקו לאהוב זה את זו. ביהמ"ש קבע: החתולה והכלבה ביחד אצל האישה, כי יש ביניהן "קשר נפשי עמוק ביותר"

בדרמה הלא-שגרתית הזו מככבים חתולה עיוורת בשם "ג'ין אייר", כלבה יפהפייה בשם "שיינה" ובני זוג שהחליטו להיפרד.

 

גבר שנפרד מחברתו – שניהם בשנות החמישי לחייהם – ביקש להעביר לחזקתו את החתולה ואת הכלבה שהשניים גידלו, או לכל היותר לאפשר לבקר אצלם בצורה מסודרת. בית-המשפט דן בבקשה באריכות – ואף מינה מומחה מטעמו שיקבע את מי חיות-המחמד אוהבות יותר: את אבא או את אמא.

 

הסיפור עצמו החל לפני שנים אחדות: בני-הזוג החליטו לאמץ חתולה עיוורת שמצאו בין השיחים, ואשר לה העניקו את השם המחייב "ג'ין אייר", וכמו-כן כלבה נטושה שמצאו בכביש גהה, שזכתה לשם "שיינה". השניים טיפלו בחיות במסירות, והעניקו להן בית חם והרבה אהבה.

 

הבעיה היחידה היתה שדווקא האידיליה בין בני-הזוג עצמם לא החזיקה מעמד, ולפני כשלוש שנים הם נפרדו. האישה עזבה את הדירה – אך לקחה עימה את "הילדים" - "ג'ין אייר" ו"שיינה". 

 

ליבו של הגבר נשבר. הוא לא הצליח להסתגל לעובדה שאינו בקשר עם החתולה ועם הכלבה, והחליט להגיש בקשה לבית-המשפט לענייני משפחה, באמצעות עו"ד רות דיין-וולפנר, כדי לזכות בחזקה על השתיים. בבקשתו פירט, בין היתר, כיצד השקיע שעות רבות בטיפול בחיות האהובות עליו כולל "פעולות נוספות לגירוי איברי-מינה של החתולה לצורך יצירת רפלקס להוצאת נוזלים".

 

הוא גם תיאר כיצד השקיע זמן רב בשליפת קרציות מהכלבה, וכיצד טיפל בה במסירות בעת שחלתה והיתה זקוקה לאנטיביוטיקה. מנגד, האישה לא נשארה חייבת ותיארה בפני בית-המשפט, באמצעות עו"ד שלום כהן, כיצד מימנה את הטיפולים הרפואיים הרבים להם נזקקה החתולה בשל דלקת בעיניים; כיצד השקיעה כספים רבים בבדיקות דם, בניתוח להסרת הרחם עבור ובטיפולים נוספים עבור הכלבה. היא אף ציינה מחלתה שדאגה להכין תבשילים מיוחדים של עוף ואורז עבור הכלבה, כדי שתתחזק לאחר מחלתה

 

השופט, שאול שוחט, קבע כי "יש לראות בחתולה ובכלבה יצורים חיים ובעלי נשמה" ולא חפצים. חלילה, ומינה מומחה מאוניברסיטת ת"א, פרופ' יוסף טרקל, שיבחן וימליץ מה הפתרון הטוב ביותר לחתולה ולכלבה.

 

המומחה קבע שתנאי מחייתן של השתיים אצל האישה טובים מאוד, וכי יש ביניהן "קשר נפשי עמוק ביותר". עוד קבע, שלמרות עיוורונה של החתולה היא מיודדת מאוד עם הכלבה ולא כדאי להפריד ביניהן.

 

המומחה הוסיף כי בשל העיוורון לא כדאי להוציא את החתולה מביתה, מה-גם שהקשר בין החיות ובין הגבר אינו חזק ואמיץ כמו עם האישה. עם זאת המליץ המומחה לקבוע הסדרי ביקורים עבור הגבר, כדי שיוכל להיפגש עם מחמדי-ליבו.

 

השופט שוחט החליט לקבל את ההמלצה הראשונה, וקבע כי "ג'ין אייר" ו"שיינה" יישארו בחזקת ה"אמא". עם זאת, השופט החליט שלא לאשר לגבר הסדרי ביקורים קבועים, מכיוון שלדבריו הקשר בין התובע לכלבה 'שיינה' אינו קשר עמוק. "התרשמותי היא שהתעקשותו של התובע לקבל את הכלבה לא באה לשמה. הכלבה 'שיינה' מהווה מבחינתו כלי ואמצעי – דרכו יישמר לו מסוים עם בת-זוגו לשעבר".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
התובע תיאר כיצד השקיע שעות בטיפול בחיות האהובות
צילום: רויטרס
מומלצים