מתחתנים מאוחר, אבל לא כמו באירופה
דו"ח "משפחה חדשה": גיל החופה הממוצע של אשה בישראל עומד על 24. הגבר הישראלי מתחתן בגיל 28. בשבדיה ובדנמרק אין מה לדבר על טבעת לפני גיל 30. הישראלי גם שמרן יותר: רק אחד ל-10 זוגות חי ללא נישואים, לעומת כשליש מהזוגות באירופה. "פצצת הזמן" האמיתית: הנישואים האזרחיים
עובדה ידועה היא שגיל הנישואים הממוצע עולה עם השנים. אולם רבים יופתעו לשמוע, שהנשים הישראליות עדיין מתחתנות בגיל צעיר, ביחס לעולם המערבי.
מדו"ח שערך ארגון "משפחה חדשה" לרגל יום המשפחה הבינלאומי העשירי, החל ב-15 במאי, עולה כי גיל הנישואים הממוצע של אשה בישראל עומד על 24, לעומת 25 בארה"ב, 26 בספרד, 27 באיטליה, 28 בצרפת, בהולנד ובגרמניה, 30 בדנמרק ו-31 בשבדיה.
גם הגבר הישראלי מתחתן מוקדם יחסית: ממוצע גיל הנישואים עומד על 28 שנים, לעומת 25 בארה"ב, 28 בספרד, 31 בהולנד, 30 באיטליה, בצרפת ובגרמניה, 32 בדנמרק ו-33 בשבדיה.
גיל הנישואים המינימלי בישראל הוא 17, ובהיתר מיוחד, נער או נערה יכולים להינשא גם בגיל 16. זאת בעוד שבמדינות מערביות כארה"ב, צרפת ואנגליה, גיל הנישואים עומד על 18.
הישראלי הממוצע שמרן יחסית: מהדו"ח עולה כי כל זוג עשירי מעדיף שלא להינשא, לעומת מדינות אירופה, בהן כל זוג שלישי חי יחד ללא נישואים.
לפי הדו"ח, בישראל היחס בין מספר המרכזים לטיפולי הפרייה לבין מספר התושבים הוא מהגבוהים בעולם. שלושה אחוזים מהילדים הנולדים מדי שנה בישראל, כ-7,800 תינוקות, הם פרי טיפולי הפריה חוץ גופית.
בישראל, המדינה מממנת טיפולי פוריות של עד שני ילדים למשפחה, בעוד שבאנגליה המטופלים מממנים את כל הטיפולים בעצמם, וכך גם בקנדה. ביפן משתתפת המדינה בטיפולי פוריות מסוימים בעלות של 80 אחוז. בגרמניה חברות הביטוח מממנות שתי סדרות ראשונות לטיפולי פוריות לנשים עד גיל 40.
פצצת זמן ושמה נישואים אזרחיים
ארגון "משפחה חדשה" מציין כי אין בישראל הכרה חוקית לידועים בציבור, למעט הגדרות שונות המעניקות להם זכויות. זאת בעוד כמעט כל מדינות אירופה מכירות ב"שותפות הביתית", זוגיות שאינה רשומה אך זוכה למעמד שווה לנישואים.
בדו"ח נכתב כי ישראל היא הדמוקרטיה היחידה בעולם, שאין בה נישואים אזרחיים. לדברי מנכ"לית הארגון, עו"ד אירית רוזנבלום, "שאלת הזהות המשפחתית בישראל היא פצצת זמן מתקתקת שתביא לקריסתן של מערכות המשפט, אם לא יימצא לה פתרון. זאת משום שהמחוקק לא הגדיר מהי משפחה".
"מתן זכויות למשפחה החדשה", גורסת רוזנבלום, "הוא כורח המציאות, שכן אין מדובר עוד בתופעות שוליות, אלא במהפכה חברתית של ממש, שעתידה לשנות את פני העולם".