שתף קטע נבחר

 

בעקבות פרשת העינויים בעיראק: בוש צונח בסקרים

נקודת מפנה בדעת הקהל האמריקנית נרשמה בעקבות פרשת ההתעללות של חיילים אמריקנים בעצירים עיראקיים. בפעם הראשונה מאז היציאה למלחמה עולה מהסקרים כי כי רוב הציבור אינו שבע רצון מההתנהלות בעיראק. מדיניות בוש זוכה לביקורת נוקבת - אולם הרוב אינו בעד פיטורי ראמספלד

האם "אפקט כלא ע'ריב" ישפיע על בחירת בוש שוב לנשיא? 58% מהאמריקנים אינם שבעי רצון מהתנהלותו של הנשיא ג'ורג' בוש בעיראק, כך עולה מסקר דעת קהל שהתפרסם הבוקר (יום ג'). את הסקר ערכו בסוף השבוע CNN, גאלופ ויו.אס.איי טודיי.

 

זו הפעם הראשונה בה נרשמת התנגדות ברוב מובהק למדיניות האמריקנית בעיראק. אחוזי המתנגדים למדיניות זו גדלים מאז שהתפרסמו בכלי התקשורת האמריקנים תמונות, שתיעדו את החיילים האמריקנים מענים ומשפילים עצירים עיראקיים בכלא ע'ריב. 48% מהציבור סבורים, כי החדשות אודות העינויים היוו מכשול עבור הכוחות האמריקנים בעיראק.

 

התמונות הקשות זיעזעו את האמריקנים: 79% מהנשאלים בסקר אמרו כי התמונות הטרידו אותם. 71% חשבו כי מדובר בעבירה של ממש. 79% הסבירו כי מדובר בהפרת מדיניות, ו-73% הצהירו כי אין נסיבות המצדיקות מעשים כאלה. עם זאת, 8 מתוך עשרה נשאלים סבורים כי הסטנדרטים של חיילים אמריקניים גבוהים מאלה של חיילי מדינות אחרות.

 

לכן סבור רוב הציבור, כי ההתעללויות מהוות מקרים בודדים, שחיילים ביצעו על דעת עצמם. 83% סבורים כי האשמה מוטלת על החיילים. 42% סבורים כי לפחות חלק מהאחריות לכך מוטלת על הנשיא בוש. רק 29% סבורים כי על הנשיא לפטר את דונלד ראמספלד, שר ההגנה.

 

לפני שבוע הצהירו 47% מהנשאלים בסקר כי היציאה למלחמה לא היתה מוצדקת, בעוד שכעת מצהירים כך 54% מהם. עם זאת, אותו אחוז נשאלים השיבו כי לא היתה זו טעות לשלוח חיילים לעיראק מלכתחילה.

 

פרשת העינויים יכולה להיחשב כנקודת מפנה בדעת הקהל האמריקנית, בדיוק כשם שמתקפת הטט במלחמת וייטנאם ב-1968,גרמה למהפך בדעת הקהל ולתמיכה גוברת בהחזרת כוחות הצבא הביתה.

 

ואכן, 47% מהנשאלים סבורים כעת כי על ארה"ב להשיב לפחות חלק מהחיילים המוצבים בעיראק לביתם. מדובר בעליה של 10% תמיכה בצעד זה לעומת החודש שעבר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
בוש. ירידה בסקרים
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
ראמספלד. רק שליש סבורים כי יש לפטרו
צילום: איי פי
עינויי העצירים. נקודת מפנה בדעת הקהל
צילום: איי פי
מומלצים