ריח שום מבריח גם את הסרטן
פיתוח תרופה חדשה במכון ויצמן
חוקרים ממכון וייצמן עובדים על פיתוח תרופה לסרטן, המבוססת על חומר טבעי שמקורו בשום. מדובר באליצין, החומר הפעיל בשום, המעניק לו את ריחו השומי. האליצין ידוע כקטלני כשהוא בא במגע עם תאים שונים, הן תאים בריאים והן תאים סרטניים בגוף האדם. למרבה המזל, האליצין הוא חומר בלתי יציב, שמתפרק במהירות, לכן אכילת שום לא גורמת בדרך כלל שום נזק.
השיטה שפותחה על ידי פרופסור דוד מירלמן ושותפיו למחקר, עושה שימוש במנגנון יצירת האליצין. החומר הפעיל אליצין נוצר כאשר חומר המוצא אליאין (שאינו רעיל) נחתך על ידי אנזים ספציפי, הנקרא אליאינז. החוקרים קשרו את האנזים אליאינז לתאים הסרטניים, כך שהאליצין נוצר רק על גבי תאים אלו, והורג אותם. התאים הבריאים הסמוכים לא נפגעים. השיטה נבדקה ונמצאה יעילה בריפוי סרטן קיבה בעכברים, אך ניתן יהיה ליישם אותה גם בטיפול סוגי סרטן אחרים, ובגרורות סרטניות. החולה יקבל זריקות של האנזים ושל אלאין ולמרות שמיקומן של הגרורות אינו ידוע, האנזים אליינז יתביית עליהן באופן ממוקד, ייצור אליצין, וכך יגרום להשמדתן.
על ריחו של השום
אי אפשר להתווכח
וגם לא על סגולות המרפא