מוזי ורטהיים: הרגולציה בארץ חודרנית ופולשנית
יו"ר החברה המרכזית למשקאות ומבעלי השליטה בבנק המזרחי: "מקבלי ההחלטות אינם בהכרח גנבים בפוטנציה. בדירקטוריון יכולים לשבת ממונים מטעם בעלי השליטה, אבל הם אינם עושי דברם"
הרגולציה של רשות ניירות ערך היא חודרנית ופולשנית. כך סבור מוזי ורטהיים, יו"ר החברה המרכזית למשקאות קלים (קוקה-קולה) ומבעלי השליטה בבנק המזרחי. ורטהיים אמר את הדברים אתמול (ה') בכנס השנתי הראשון של מרכז קיסריה לשוק ההון וניהול סיכונים במרכז הבינתחומי הרצליה.
"הקריטריונים לפיהם פועלת הרשות", אמר ורטהיים, "צריכים להיות ריאלים יותר. מקבלי ההחלטות אינם בהכרח גנבים בפוטנציה. בדירקטוריון יכולים לשבת ממונים מטעם בעלי השליטה, אבל הם אינם עושי דברם. הם לא דח"צים (דירקטורים חיצוניים), אבל יש להם יושרה ומחויבות. המחשבה שהם עשויים לפשוע אינה נכונה".
"הפקידים ואנשי הציבור אינם בוני ההון כאן, הם אינם ממונים על יצירת צריכה וצמיחה", אמר ורטהיים. "זהו תפקיד הסקטור העסקי, ואפילו להם אין מונופול על היושרה. אני מקווה מאוד שהם יהיו שותפים ולא מכשולים. ללא שיתוף פעולה רב היקף, נדרוך במקום".
עו"ד לייזה חיימוביץ', יועצת בכירה ליו"ר רשות ניירות ערך, אמרה כי כשבוחנים את חולשות מנגנון האישור של עסקאות עם בעלי שליטה, מוצאים שמי שהכריעו את ההצבעה היו דירקטורים נושאי משרה, מנכ"ל, חברה בשליטת אמו ואחותו של המנכ"ל, עובדי החברה, בעלי מניות שהיו צד להסכם הצבעה עם בעלי השליטה ובעלי שליטה שמכרו השליטה והועסקו בחברה.
"עובדים בחיים לא יצביעו נגד הבונוס של המנכ"ל שלהם. השערות סומרות כשהעובדים מצביעים. ההגנה שלנו היא הגנת הגילוי. אין בעיה שרופרט מרדוק ימנה את הבן שלו, אם הוא מוכשר", אמרה חיימוביץ'.