בגדד: 45% רוצים עונש מוות לסדאם, 41% - לשחררו
סקר של תחנת רדיו בבגדד גילה שבין אלה הקוראים לשיחרורו יש הטוענים שיש לכבדו כנשיא לשעבר, ויש הרוצים שהוא ישוחרר לחופשי ברחובות העיר, שם יהיה נתון לחסדי ההמון. והכורדים? הם רוצים את ראשו של "עלי הכימי"
בבגדד צפויים היום (חמישי) הרודן המודח סדאם חוסיין ו-11 מבכירי נאמניו לשמוע את כתב האישום נגדם. משפטו של סדאם ייפתח רק בעוד מספר חודשים, אולם כבר עתה מתעורר הדיון על העונש הראוי לו.
סקר שנערך בבגדד גילה שחלק מתושבי העיר רוצים לראות את סדאם מוצא להורג וחלקם רוצים לראות אותו יוצא לחופשי.
העיתון הערבי "א-שרק אל-אווסט" היוצא לאור בלונדון דיווח על הסקר, שערכה תחנת הרדיו העיראקית "דג'לה" לרגל העברתו של נשיא עיראק המודח לידיה של הממשלה העיראקית. מבין 500 הנשאלים, 45 אחוז תמכו במתן עונש מוות לרודן המודח; 13 אחוז תמכו בעונש מאסר ו-41 אחוז תמכו בשיחרורו. רוב אלה התומכים בשיחרורו אמרו שסדאם הוא אזרח עיראקי שהיה הנשיא, ולפיכך יש לכבדו. לדעתם, העם העיראקי ידוע ביכולתו למחול.
אולם חלק מהנשאלים תמכו בשחרורו לחופשי של סדאם בתנאי אחד – שישוחרר לחופשי באחד הרחובות הראשיים ברובע שנשא עד לא מזמן את השם "סדאם סיטי", שם יהיה נתון לשיפוטו של ההמון.
"סדאם מנע מאיתנו במהלך שנות שלטונו משפט צדק, אך הוא יראה שרבים מאלה שבני משפחתם הוצאו להורג על ידו רחמנים ממנו", אמר עמר מוחי א-דין, בן 36 תושב בגדד במשאל רחוב אקראי שערך העיתון ברחובות בגדד נוכח תוצאות הסקר הרדיופוני.
הכורדים רוצים את "עלי הכימי"
קריאות דומות נשמעו מצד הכורדים בנוגע לעלי חסן אל-מג'יד, הידוע בכינוי "עלי הכימי". הוא היה הגנרל ששוגר במצוות סדאם להשתלט על ההתקוממות הכורדית ופנה לשימוש בנשק כימי בעיירה חלבג'ה שבצפון עיראק.
עם מעצרו של אל-מג'יד, דרשו הכורדים לערוך את משפטו בחלבג'ה ולא להוציאו להורג, אלא להשאירו בתוך כלוב לחסדי ההמון סמוך לפסל "עומר ח'אוור" – פסל של אב המחבק את בנו שהוקם לציון הזוועה בשנת 1988.
"בית המשפט איננו חוקי"
במקביל, שב ודיווח "א-שרק אל-אווסט" כי עורכי דינו של הנשיא המודח הודיעו אתמול שהם כופרים בחוקיותו של בית המשפט העיראקי שנבחר לשפוט את סדאם. "לדעתנו אין לממשלת עיראק זכות חוקית לשפוט אותו", אמר עורך הדין מוחמד אל-ראשדאן, מצוות ההגנה של סדאם. "אנו פונים לעולם שיסבירו לנו מניין שאבה הממשלה את הזכות הלא חוקית לשפוט אותו פרט לזכות שהעניקה לה ארה"ב".