בעלי עסקים בארז שדורשים פיצוי פנו לעו"ד נאמן ומרידור
בעלי העסקים, שמלינים על העדר פועלים בשל המגבלות הביטחוניות, פנו לעורכי הדין - שניהם שרים לשעבר - בבקשה שייצגו אותם במשא ומתן לקבלת פיצוי מהמדינה
בעלי עסקים מאזור התעשייה "ארז", שבצפון רצועת עזה, פנו בימים האחרונים לעורכי הדין יעקב נאמן ודן מרידור, בבקשה לייצג אותם במשא ומתן על קבלת פיצוי מהמדינה לקראת הפינוי המתוכנן של האזור. נאמן היה בעבר שר האוצר ומרידור שימש כשר במספר משרדים בממשלות ישראל.
ל-ynet נודע כי אתמול התקיימה פגישה ראשונה בארז בין נאמן ומרידור לבין קבוצת בעלי העסקים, שבה הוצגה הפנייה באופן רשמי.
כ-40 בעלי העסקים נפגשו לאחרונה עם גורמים ממשלתיים העוסקים בפינוי, בהם מנכ"לי משרדי הממשלה. איש מהם לא הביע רצון להישאר במקום. הם טוענים שהם מתקשים להמשיך ולנהל את עסקיהם ללא ידיים עובדות. לדבריהם, המגבלות הביטחוניות שהוטלו לאחר הפיגועים שאירעו במקום לאחרונה, מקשים מאוד על הגעת הפועלים למתחם.
אחד מבעלי העסקים סיפר ל-ynet: "הורגים את האזור כי לא נותנים לפועלים להיכנס. נותנים לעשרה אחוז מכוח העבודה שהגיע לפני הפיגועים להיכנס. כך לא ניתן לנהל עסק. גם המעט שמגיעים לא יכולים לעשות הרבה. אחרים מתייאשים רק מהמאמץ הכרוך בהגעה לעבודה: לצאת מהבית ב-03:00 לפנות בוקר כדי להגיע ב-09:00 לעבודה. האזור מת פחות או יותר מפברואר-מרס, חלק אומרים שזה כך כבר מינואר. יש עבודות שהפסדתי בגלל המצב הביטחוני".
גורמים ממשלתיים אמרו בעניין זה ל-ynet: "שלושת הפיגועים האחרונים צמצמו את מספר הפועלים באופן משמעותי, לפחות בעשירית מכמות הפועלים הקודמת, מה שהופך את העניין למאוד לא כלכלי... הקושי בפינוי אנשי עסקים הוא כלכלי-טכני, ואיננו אידיאולוגי. מדובר באנשי עסקים שבאו בגלל כוח עבודה זול. ברגע שזה לא קיים - אין באחזקת העסק בארז כדאיות כלכלית".
עוד אמרו הגורמים: "בעלי עסקים יחליטו לאן הם רוצים לעבור ויקבלו על כך פיצוי. הקושי הוא העובדה שישנם שם ישראלים רבים שייקח זמן רב לפנות אותם, בין היתר בגלל טכנולוגיה ותשתיות. יקבעו נוסחאות פיצוי מתאימות שייקחו בחשבון את המחזורים הכספיים של בעלי העסקים".
בעלי העסקים הסבירו כי פינוי עסקיהם ופתיחתם במקום אחר כרוך בעלויות גבוהות. "במקומות אחרים", הם אומרים, "כוח העבודה יקר יותר. צריך לממן את הכשרת הפועלים, את עצם ההעברה - משאיות מלגזות סבלות - וישנן עלויות של הקמת מקום חדש. רק הקמה מחדש של מערכות גילוי אש זה כמעט 100 אלף שקל. וישנן עלויות של שכירות במקום חדש, שבחלק מתקופת המעבר יהיו כפולות".