מנכ"ל דיגיטל פיול התאבד לאחר שפוטר מתפקידו
לפני 4 שנים ייסד בני להמן (32) את הסטארט-אפ "דיגיטל פיול"; בסוף השבוע, אחרי שמועצת המנהלים הדיחה אותו מתפקיד המנכ"ל, הוא שם קץ לחייו; המשטרה מעריכה: הסיבה להתאבדות - הפיטורים; השבוע היה אמור להתחתן
כשהוא יושב במכוניתו בלב מכתש-רמון, שם בני להמן (32), מייסד "דיגיטל פיול" - חברת סטארט-אפ מצליחה ומנכ"לה לשעבר, קץ לחייו בירייה בודדת מאקדח.
במשטרה מעריכים כי הסיבה המרכזית להתאבדות היא פיטוריו מתפקיד מנכ"ל החברה.
ביום שישי בבוקר גילו אזרחים, שהגיעו לחניון "סהרונים", את גופתו של להמן במכוניתו והזעיקו את משטרת מצפה-רמון.
עוד עולה מהחקירה, כי סמוך להתאבדות עבר להמן משבר רומנטי, וייתכן שגם הוא השפיע עליו. לדברי קרובי משפחה, להמן אמור היה להינשא בימים הקרובים, אלא שבשבוע שעבר הוא נעלם לפתע, ואז נודע דבר התאבדותו. הקרובים סיפרו כי עכשיו יושבת הכלה המיועדת שבעה עם המשפחה.
לפני כארבע שנים ייסד להמן עם שותפים את חברת "דיגיטל פיול", שמשכה את תשומת לב המשקיעים והצליחה לגייס כסף רב. אלא שלאחרונה - כך עולה מהחקירה - החליטה מועצת המנהלים לפטר את להמן מתפקידו כמנכ"ל, החלטה שכנראה השפיעה עליו קשות.
מייקל אייזנברג, החבר במועצת המנהלים של "דיגיטל פיול", סירב להגיב לידיעה.
יעל, אמו של להמן, שקיבלה אתמול בביתה בשכונת גילה בירושלים מנחמים רבים, סיפרה כי אחד ממנהלי החברה אמר לה שהסיבה להתאבדות איננה הפיטורים, ושהוא כלל לא פוטר.
קודם להקמת "דיגיטל פיול" עבד להמן במנהל באינטל. לפני כן זכה בפרס הדיקן באוניברסיטה העברית על הצטיינותו בלימודי מתמטיקה ומדעי המחשב, ובפרס רה"מ על מצוינות טכנולוגית בפיתוח ביטחוני.
מכרים אמרו עליו אתמול כי היה "גאון, עד כדי שיגעון". "בני היה מוכשר מאוד וחריף במיוחד, אבל מאז שהיה צעיר היו לו בעיות והוא לא היה כל כך יציב", סיפר חבר של המשפחה.
בעקבות ההתאבדות הועלה באתר של "דיגיטל פיול" עמוד לזכרו. "אנחנו נעצבים בעקבות אבדונו של בני להמן, המנכ"ל הקודם יו"ר ומייסד דיגיטל פיול. להנהגתו של בני, תרומתו, וחריצותו היתה השפעה גדולה על התפתחות החברה ועל כל עובד בחברה. הוא לא יישכח".
אחת מהחברות המבטיחות
חברת "דיגיטל פיול", שבני להמן היה אחד ממייסדיה, זכתה לאחרונה בתואר אחת מ-100 חברות הטכנולוגיה המבטיחות בעולם של מגזין "רד הרינג".
דיגיטל פיול הוקמה, כאמור, בשנת 2000 ע"י להמן, יצחק דנצינגר וגילעד רז. עד היום גייסה החברה סכום של כ-17 מיליון דולר. בין המשקיעות בחברה נמנות הקרנות אפרופוס, בנצ'מרק קפיטל, ישראל סיד פרטנרס וסיגמה פרטנרס. בין המשקיעים הפרטיים בחברה נמצא גם שלמה קרמר, ממייסדי ענקית אבטחת המחשבים הישראלי צ'קפוינט.
החברה מפתחת תוכנה לניהול שירותים לחברות גדולות. באמצעות התוכנה החברות משפרות את איכות השירותים, ולקצר את זמן התגובה לבקשות הלקוחות. החברה מעסיקה היום כ-40 עובדים בירושלים, לונדון וקליפורניה.
קודם להקמת דיגיטל פיול עבד להמן כמנהל בחברת אינטל וחברת IPHighway. ללהמן תואר במדעי המחשב, פיזיקה ומתמטיקה מהאוניברסיטה העברית.
הסוף המר של מנכ"ל מצטיין
מומלצים