סלבריטי באמונתו יחיה
מייקל ג'קסון עושה קולות של איסלאמי. טום קרוז מודה שהסיינטולוגיה שינתה להאמין, הרבה לפני שדוד ד'אור כתב על זה שיר. מדונה ובריטני חזק בקבלה. ריצ'רד גיר לא מפסיק לנג'ס עם הבודהיזם שלו את חייו. והרשימה עוד ארוכה. הרבה מאוד מפורסמים החליטו שחייבים. "פיוז" עושה סדר בבלגאן
כולם יודעים שמדונה מגלה עניין די גדול בקבלה, אבל מתברר שהיא ממש לא לבד: התקפת הטרור על מגדלי התאומים בארצות-הברית זעזעה אומה שלמה והחזירה רבים אל הדת והאמונה, לחפש נחמה ותשובות. בין המחפשים היו, כמובן, מפורסמים רבים. חלקם חזרו לשורשים, לדת מהבית. אחרים פנו לבודהיזם, לסיינטולוגיה וגם לקבלה, הטרנד שסוחף את המפורסמים.
האם כולם באמת חזקים באמונה? לא בטוח. "אני לא בטוח שכל אותם מפורסמים שפתאום מגלים עניין בקבלה, עושים את זה בגלל אמונה ולא בגלל שזה הפך להיות טרנד", אומר הרבי האמריקני דוד א' קופר. "אני מקווה שבאמת יש פה עניין של אמונה מהלב ולא קטע אופנתי". כך או כך, רצוי שתדעו מי נגד מי. אז הנה המאמינים המפורסמים המרכזיים.
קתוליות ואיסלאם
מל גיבסון הוא הדובר החדש של הקתוליות עלי אדמות, שאף זכה בברכתו של האפיפיור בעקבות סרטו "הפסיון", שמציג את חייו ומותו של ישו. גיבסון גדל וחונך כקתולי, למי שתהה למה הוא ואשתו עשו כבר שבעה ילדים עד כה, ואף השקיע כסף בבניית הכנסייה בה משפחתו מתפללת. מה שבטוח, הרבה כסף הכניס לו הסרט.
מדונה, כידוע, גדלה כקתולית, אבל עזבה לטובת הקבלה. ג'וליה רוברטס מגדירה את עצמה קתולית ואומרת: "אני מאמינה באלוהים. אני מאמינה בישו. הלכתי לכנסייה כל יום ראשון בילדותי, ואני עדיין הולכת בקביעות". גם וויטני יוסטון היא קתולית, ואף הגיעה ארצה למסע רוחני בעקבות ישו, כולל טבילה בירדן. "כשהייתי בת 12 שרתי את הסולו הראשון שלי בכנסייה הבפטיסטית בניו-ג'רזי, וזה היה כמו תפילה עבורי", מספרת וויטני. "עבורי הדת היא חלק מחיי בכל רגע ובכל החלטה. אין אושר גדול כמו האושר בלשיר לאלוהים".
נציג האיסלאם הידוע ביותר הוא הזמר קט סטיבנס, שפעם יצר שירים מדהימים ורגישים והיום כבר לא. גם ווסלי סנייפס גדל על ברכי האיסלאם, "ואני מתפלל לפני כל ארוחה ועונד טבעת מכסף שעיצבתי והיא סמל לשינוי רוחני", הוא אומר. "אני אמנם לא דתי באמונתי, אבל עדיין מיישם חלק מציוויי האיסלאם". באחרונה נפוצו שמועות על מעבר של מייקל ג'קסון לחיק האיסלאם. בעקבות ההסתבכות האחרונה שלו בתביעה על הטרדה מינית, מינה ג'קסון כמה מחברי הליגה האיסלאמית בארה"ב לשומרי ראשו.
אגאפה אגאפה זו מילה יוונית שפירושה "אהבה ללא תנאים", וזו גם התורה כולה על רגל אחת. אתם לא צריכים להיות דתיים כדי להאמין בה ולא לבקר בכנסיות, כי הרעיון שלה הוא אמונה פנימית עזה באדם ואהבה ללא תנאי לכולם, אפילו לגרועים שבאויביך. המאמינים המפורסמים, בכל אופן, לא יוצאים בהצהרות, אבל ביניהם אפשר למצוא את מג ראיין, הילארי סוואנק, מייסי גריי וסטיבי וונדר.
בודהיזם
כולנו יודעים שריצ'רד גיר, שמתעקש לחזור ולבקר אותנו ולמלמל מנטרות של שלום ואהבה, חזק בעניין. גיר הוא בודהיסט אדוק כבר 30 שנה וחבר קרוב של הדלאי לאמה, אבל הוא אינו היחיד. אליו מצטרפים גולדי הון, שבנתה מקדש קטן באחוזתה; הריסון פורד; טינה טרנר; ואומה תורמן, שספגה את האמונה מהבית מגיל צעיר. למעשה, אביה של אומה, רוברט, היה האמריקני הראשון שהוסמך כנזיר בודהיסטי.
"אני לא בודהיסטית אדוקה ולא מתפללת", אומרת אומה, "אבל לבודהיזם היתה השפעה עצומה על מי שאני ועל אורח מחשבתי". "כשהייתי בן 24, הייתי אומלל ומדוכא", מספר גיר. "התחלתי ללמוד בודהיזם ומאז לא הפסקתי ללמוד. אז, בגיל 24, העולם היה מקום מבולבל וחסר משמעות עבורי. תהיתי מי אני ולמה אני כאן. היום, שנים רבות אחרי שהתחלתי ללמוד, אני מודה שאני עדיין לא יודע כלום, אבל אני יודע יותר ממה שידעתי אז, ואני נהנה ללמוד".
סיינטולוגיה
טום קרוז הוא החבר הידוע ביותר בכת הסיינטולוגיה, אבל הוא לא היחיד. מאמינים אחרים הם ליסה מארי פרסלי וג'ון טרבולטה. הסיינטולוגיה מבוססת על משנתו של מקים הכת, רון הווארד, ועיקריה הם ללמוד ולהבין מי אתה ומה אתה, ולהפיק את המיטב מחייך האישיים והמקצועיים. "הסיינטולוגיה שינתה את חיי. היא עזרה לי לעזור לעצמי ולעזור לאחרים", אמר קרוז.
"אני לא מבין למה אנשים פוחדים מסיינטולוגיה", מוסיף טרבולטה. "היא שיפרה את איכות החיים שלי, את חוש ההישרדות שלי ואת התקווה שלי עבור האנושות כולה. אני חושב שהסיבה היחידה שלא גמרתי את חיי כמו אלביס פרסלי או מרילין מונרו, כלומר לא התאבדתי, היתה הסיינטולוגיה. היא החזיקה אותי בחיים וסיפקה לי מקום בו אוכל להיות אני עצמי, בלי מסכות והגנות".
קבלה
קבלו בדיחה קבליסטית: מה ההבדל בין אופטימיסט, פסימיסט וקבליסט? האופטימיסט רואה את חצי הכוס המלאה, הפסימיסט את הריקה, והקבליסט רואה שיש עוד מקום להוסיף. זאת, אם תרצו, תורת הקבלה על רגל אחת. הקבלה מבטיחה למאמיניה אושר, הגשמה עצמית ובריאות. קבלה זו דרך חיים, לא דת, ורבניה מדגישים שוב ושוב שאין לה קשר ליהדות האורתודוקסית.
למעשה, רוב החרדים מתנגדים לה. הקבלה מלמדת את מאמיניה לחיות טוב ונכון אגב שליטה בגורלם. הקבלה הפכה לטרנד אופנתי הודות למדונה שבאה, נדלקה והביאה חברים ומקורבים וסתם מעריצים. מדונה גם חתמה לאחרונה על חוזה לכתיבת חמישה ספרי ילדים שמבוססים על עקרונות הקבלה, כשכל ההכנסות קודש למרכז לקבלה.
ומדונה, שהביאה את בעלה גיא ריצ'י, לא היחידה. קבלו רשימה, ונא לקחת נשימה ארוכה: ברברה סטרייסנד ("לברברה יש שורשים יהודיים, וההתעניינות שלה במורשתה היא חזקה ומתמשכת", אומר הדובר שלה), ליז טיילור, רוזאן בר, ג'ף גולדבלום, קורטני לאב, סנדרה ברנהרד ("הקבלה העירה את האמת והחוכמה שהיו רדומים בתוכי, ובעצם נמצאים בכל אחד מאיתנו", היא אומרת), לורה דרן, דונה קארן, המעצב אייזק מזרחי, המעצבת סטלה מקרטני, בריטני ספירס (שאף קיעקעה שלוש אותיות קבליסטיות על עורפה כסגולה למזל טוב), דמי מור (שגררה לעניין את אשטון קוצ'ר, ולפי השמועות השניים אפילו נישאו בטקס סודי במרכז לקבלה) והזוג המלכותי שהצטרף לאחרונה – דייוויד וויקטוריה בקהאם.
כל המוזכרים מקפידים לענוד חוט אדום על פרק היד נגד עין רעה ולא, אי-אפשר סתם לקחת חוט אלא חייבים לקנות אחד כזה במרכז לקבלה, שעולה 20 ליש"ט, אחרת זה לא עובד. "גדלתי במשפחה איטלקית קתולית", מספרת מדונה. "התחלתי למרוד בקתוליות בגיל עשר. נהגנו לקום כל בוקר בשש או שבע וללכת לכנסייה לפני שהלכנו לביה"ס, ושנאתי את זה. זה היה עינוי עבורי. לא הבנתי למה אני צריכה ללכת לכנסייה להתפלל, להתוודות, ולמה אני לא יכולה לדבר ישירות עם אלוהים. ברגע שעזבתי את הבית, בגיל 17, עזבתי גם את הדת".
מדונה החלה לקחת שיעורים במרכז לקבלה כשהיתה בחודש השישי להריונה עם בתה, לורדס. "המרכז הוא המקום היחיד שבו אני לא מרגישה סלבריטאית ויכולה להיות אני עצמי", היא אומרת. "שום דבר מעולם לא דיבר אלי כמו הקבלה. אני מרגישה שבזכות זה יש לי שליטה ואחריות על חיי".