שתף קטע נבחר

ראש מדור נוער במשטרה: אני לא זוכרת קיץ כזה

בעקבות גל מקרי האלימות בקרב נערים, רובם "בני טובים", אומרת ל-ynet ראש מדור הנוער במשטרה, סגן-ניצב סוזי בן-ברוך: "אנחנו נמצאים בטירוף חושים מזעזע של אלימות, ממש בקטסטרופה". היא ממליצה לקצר את החופש ולאסור מיד מכירת אלכוהול לבני נוער. משרד החינוך: האלימות דווקא בירידה

"הקיץ התחיל ממש גרוע. אנחנו נמצאים בטירוף חושים מזעזע בנושא אלימות הנוער". כך אמרה היום (ד') ל-ynet סגן-ניצב סוזי בן-ברוך, ראש מדור נוער במשטרה, בעקבות ריבוי מקרי האלימות בקרב בני נוער בתקופה האחרונה. 

 

שורת המקרים הגיעה אתמול לשיא כאשר שלושה נערים נדקרו בפאב באשדוד, שניים מהם נפצעו קשה, אחד מהם עולה חדש מצרפת. במקרה אחר, הוגשו כתבי אישום נגד שלושה נערים מהרצליה, שתקפו צעיר שעבר לתומו ברחוב כי "לא אהבו את פרצופו". הצעיר, בן 19, אושפז ונאלץ לעבור ניתוח להסרת הטחול. ברחובות שוקלת המשטרה להמליץ על כתבי אישום נגד נערות, שערכו לחברתן "משפט שדה" וגזרו את שערותיה.

 

"אני לא זוכרת כזה קיץ במשך כל שש שנות עבודתי", אמרה סגן-ניצב בן-ברוך. "יש גם מקרים שלא מגיעים לתקשורת. אלכוהול מביא ברוב המקרים לאלימות חמורה - אלכוהול וסמים".

 

בן-ברוך מציינת כי "לא רק בקיץ יש אלימות, אבל היא מתגברת בכל המדינות בעולם במהלך החופשה הגדולה". היא קוראת ליישם את המלצות ועדת דוברת ולקצר את חופשת הקיץ. "הדבר יביא לצמצום האלימות בקרב בני הנוער", אמרה.

 

"אנחנו בקטסטרופה"

 

ראש מדור הנוער קוראת גם להעביר את החוק בכנסת שלא למכור אלכוהול לבני נוער מתחת לגיל 18, בכל מקום. "אנחנו בקטסטרופה מיום ליום ובהידרדרות", אמרה. "כמעט בכל המקרים הנוער שמעורב בכך מגיע ממשפחות טובות, וצריך לפנות להורים ולמורים לשים גבולות לנוער בתוך הבית ובבתי הספר".

 

לדברי בן-ברוך, "ההורים לא צריכים לפחד לשאול את הילדים שלהם מה הם עשו עם הכסף שקיבלו רק אתמול ואיפה הם הסתובבו. מה שמגיע לתקשורת זה המקרים החמורים ביותר, וטוב שהם מעוררים הד, אבל יש עוד הרבה מקרים חמורים אחרים שלא מגיעים לתקשורת".

 

היא הוסיפה כי "בממוצע, בכל קיץ יש עלייה שבין 7%-10% באלימות בני הנוער ושימוש בסמים.  הפתרון לדעתי צריך להיות מערכתי, והכוונה היא שילוב בין הורים, מורים, משטרה, מערכת אכיפת החוק, מערכת המשפט ובתי הסוהר. רק טיפול של כל הגורמים הללו יכול לסייע".

 

עם זאת, יש לדבריה "נקודה אחת חיובית - חלה בשנה האחרונה ירידה של 10% בעבירות מין בקרב בני נוער". כמו כן, היא אמרה, "ישנה ירידה בהתאבדויות בקרב בני נוער, וצריך לזכור עוד דבר - מדובר בנוער שחווה אינתיפאדה כבר מספר שנים ונשאר נורמלי".

 

משרד החינוך: זה קרה מחוץ לבתיה"ס

 

במשרד החינוך לא מיהרו היום לקחת אחריות על מקרי האלימות. מהמשרד נמסר בתגובה לשורת מקרי האלימות ש"כל האירועים שעליהם דווח בתקשורת התרחשו במהלך החופש, מחוץ לכותלי בית הספר".

 

במשרד הוסיפו שעל-פי סקר שערך ארגון הבריאות העולמי ופורסם לפני כחודש נמצא כי חלה ירידה בשיעור האלימות בבתי הספר. "בבריונות של בני 11 ממוקמת ישראל במקום הרביעי ובמקום 21 בקרב בני 15.

 

"בהשתתפות בני הנוער בקטטות ישראל ממוקמת במקום התשיעי בקרב בני 11, במקום ה-25 בקרב בני 13 ובמקום ה-30 בגילאי 15".

 

במשרד ציינו כי "הירידה בשיעור האלימות נזקפת לתוכניות ההתערבות וההסברה שמפעיל השירות הפסיכולוגי ייעוצי בקרב תלמידי בתי הספר".

 

כמו כן, אמרו במשרד החינוך, כי "הודות לדגל זכויות התלמידים שהניפו שרת החינוך, לימור לבנת ומנכ"לית המשרד, רונית תירוש, פותחה המודעות לזכויות אדם - כיבוד האחר והשונה".

 

בהכנת הכתבה השתתפה מורן זליקוביץ'
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
לא זוכרת כזה קיץ. סנ"צ בן-ברוך
צילום: אלכס קולומויסקי
צילום: ליאור מזרחי, באובאו
כיבוד האחר והשונה. לבנת
צילום: ליאור מזרחי, באובאו
צילום: שאול גולן
גל אלימות נוער (אילוסטרציה)
צילום: שאול גולן
מומלצים