שתף קטע נבחר

 

בלרוס: גורש מדען בריטי שחקר את אסון צ'רנוביל

משרד הפנים בבלרוס החליט לבטל את הוויזה של המדען כדי להימנע מממצאיו המביכים. המדען חקר את הטענה שגורמים בברית המועצות לשעבר עסקו בהזרעת עננים, כדי לגרום לירידת גשמים בצ'רנוביל, ובכך למנוע את העברת הקרינה המסוכנת אחרי האסון, לאזור מוסקבה

גירוש מיסתורי: מדען בריטי שחקר בבלרוס את אסון צ'רנוביל, גורש מהמדינה באופן מסתורי, בעת שהיה במסע הרצאות. ההחלטה לבטל את הוויזה של המדען התקבלה על ידי משרד הפנים בבלרוס.  

 

על פי הדיווח היום (א') ב-BBC, ד"ר אלן פלאורס, מומחה ברדיולוגיה מאוניברסיטת קינגסטון, אמר שהוא הוצא מהמדינה בגלל קשריו עם ארגונים לא-ממשלתיים. פלאוורס החל לחקור את האסון ב-1992.

 

הפיצוץ בכור הגרעיני בצ'רנוביל אירע ב-26 באפריל 1986, והוגדר כאסון הגרעיני הקשה ביותר. 30 בני אדם נהרגו ולמעלה מ-135 אלף פונו מבתיהם בשל הקרינה הרדיואקטיבית שזיהמה את האזור. האסון אף גרם למקרים רבים של מחלת הסרטן בקרב התושבים באזור, ולהעלאה משמעותית במומים מולדים.

 

ולדימיר קוזורה, בכיר במשרד הפנים בבלרוס, לא רצה לפרט מדוע בוטלה הויזה של המדען, אולם פלאוורס בדק השערה, שאם תוכח כנכונה, עלולה לגרום למבוכה קשה למדינה ולבכירים מברית המועצות לשעבר.

 

הנושא שבדק ד"ר פלאוורס, מבוסס על הערכות בקרב מדענים, כי לאחר האסון עסקו בברית המועצות בהזרעת עננים, כדי לגרום לירידת גשמים בבלרוס וכדי למנוע מהקרינה הרעילה להגיע עם הרוחות למוסקבה.

 

ורה ריץ', לשעבר כתבת במגזין מדעי בברית המועצות, אמרה כי ד"ר פלאוורס היה בקשר עם מדענים בבלרוס שהאמינו בנכונות הדברים, אולם לא יודו בכך מחשש שינקמו בהם.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
העיר צ'רנוביל שנים לאחר האסון
צילום: נטשה מוזגוביה
מומלצים