שלום עכשיו: התנתקות? המאחזים רק מתרחבים
ח"כים ואנשי שלום עכשיו סיירו היום במאחזים בגוש עציון. לדברי אנשי שלום עכשיו, "אין כל פירוק של מאחזים, אלא יש בנייה נוספת בכל המאחזים וההתנחלויות". בתוך כך, בג"ץ האריך בשבועיים את צו הביניים האוסר לפנות את מאחז גבעת הרואה
פינוי המאחזים: בג"ץ האריך היום (ד') בשבועיים את צו הביניים האוסר לפנות את מאחז גבעת הרואה.
בתום הדיון שנערך בבג"ץ בעתירתם של תושבי המאחז נגד הכוונה לפנותם, נקבע כי המדינה תגיש לבג"ץ בתוך כשבועיים תצהיר בו יפורטו הבטחות הדרג המדיני לתושבי המאחז.
בתוך כך, על רקע תוכנית ההתנתקות וההצהרות על פינוי מאחזים בלתי חוקיים, סיירו הבוקר אנשי שלום עכשיו וחברי כנסת במאחזים בגוש עציון. לדברי שלום עכשיו, מדובר במאחזים שהיו אמורים להתפנות כי מוקמו מאז פברואר 2001, ולא רק שלא פונו - הם גם התרחבו. בשלום עכשיו אומרים כי אלו אותם מאחזים שמשרד הביטחון מתכחש לקיומם.
בסיור השתתפו חברי הכנסת אפרים סנה, אופיר פינס, רן כהן ואבשלום וילן. כמו כן השתתפו פעילי תנועת שלום עכשיו.
לטענת שלום עכשיו, ישנם 28 מאחזים שהוצג בכנסת שהם לא חוקיים, וחוץ מאותם מאחזים ישנם 29 נוספים ששלושה מהם באו לראות מקרוב חברי הכנסת.
המאחז הראשון אליו הגיעו היה גבעת התמר, ליד אפרת. לדברי דרור אטקס משלום עכשיו, זהו אחד המאחזים שהוקמו בשלהי 2001, ואמור להיות ברשימת המאחזים שיפונו. "מטרת הממשלה היא לעכב כל תהליך מדיני, ויש פה ניסיון להכפיל את גודל המאחז, וזה מייצג את מה שקורה במאחזים בכלל. אין שום פירוק של מאחזים, אלא יש בנייה נוספת בכל המאחזים וההתנחלויות", אמר אטקס.
"זו שכונה של אפרת"
למקום הגיע במקרה ראש המועצה המקומית אפרת, איתן גולן, והוא אמר לחברי הכנסת בשטח: "זאת שכונה של אפרת בתחום השיפוט שלה. יש תוכנית מתאר של בנייה באפרת. אפרת עלתה לקרקע לפני 21 שנה וגבעת התמר היא חלק בלתי נפרד מתחומה המוניציפאלי. אנחנו בונים פה ונבנה באישור המוסדות, והאמריקנים לא צריכים להתערב בתוך בנייה בהתנחלויות".
עוד אמר גולן: "במקום הזה, מהצד השני, יש את שכונת גבעת הזית. היה שלב שהיא נראתה ככה, כמו גבעת התמר, וגם השכונה הזאת תפרח. פה זה לא מאחז, זאת שכונה בתוך העיר אפרת".
משם המשיכו חברי הכנסת והפעילים לגבעת האבות, שם מתגוררים כ-50 אנשים. ח"כ וילן אמר בבדיחות: "כששמעון פרס יהיה שר החוץ הוא יתחייב להוריד את המאחזים".
יאיר וולף, סגן ראש המועצה האזורית גוש עציון, שהגיע למקום, אמר: "השכונה הזאת אושרה על-ידי אהוד ברק, כשהיה ראש הממשלה, לפני ההתחייבויות לאמריקנים. זהו חלק מגוש עציון, יש שוליים צרים של אנשים במדינה שלא חושבים כך וחבל. אנחנו בונים את השכונות בגוש עציון ככל שנוכל, בהתאם לתוכניות".
רן כהן: "ההתנתקות - סם לציבור"
הנקודה האחרונה בסיור היתה כרמי שלם, שליד ההתנחלות חמי צור, שהוקמה במארס 2001 והיום יש במקום 20 קרוואנים. ח"כ רן כהן: "הממשלה מסממת ומשקרת את הציבור בסיפורי ההתנתקות, אך ממשיכה להסתבך ולשפוך כסף בהתנחלויות ובמאחזים הבלתי חוקיים".
ח"כ כהן טוען ש"כספי סל התרופות, קצבאות הזיקנה ופתרונות הדיור לזוגות צעירים מבוזבזים ביד גסה ומושחתת בשטחים, מאחורי גבו של הציבור שמתבקש לחתוך בבשר החי של עצמו, ולהחליט אם לקנות אוכל או תרופות".