חיפושים בכינרת אחר טייס שנפל לפני 42 שנה
לפני 42 שנה התרסק הטייס יקיר נוה לתוך האגם. בימים האחרונים חידש צה"ל את החיפושים אחריו. במהלך המבצע "יקיר הים", שיימשך כחודש, יחפשו החיילים אחר נוה ושרידי המטוס. גורם בכיר בצה"ל ל-ynet: "בעקבות הפקת לקחים מסריקות קודמות ובעקבות מצב הכנרת, יצאנו למבצע הנוכחי"
במבצע מורכב שנערך בימים אלה עורכים חיילי יחידות מיוחדות של חיל הים סריקות בכינרת אחר שרידיו של סגן יקיר נוה ז"ל (לייפר), טייס חיל האוויר שנהרג במאי 62' בעת שמטוס מסוג פוגה, בו שהה, צלל למים בעת טיסת הדרכה.
המבצע, שנקרא "יקיר הים", יימשך כחודש ימים ונוטלים בו חלק חיילי היחידה למשימות התת מימיות (ילת"מ) של חיל הים ויחידות מובחרות נוספות.
גורם בכיר בצה"ל סיפר ל-ynet כי במסגרת עבודה שנעשית בתחום הנעדרים, מנותחים כל העת האירועים הבלתי פתירים. "המחוייבות שלנו לאורך כל הדרך היא לאתר את כל נעדרי צה"ל.
"לפני שלוש שנים ניתחנו את האירוע המדובר והגענו לממצאים שלפיהם יש רמת סבירות גבוהה לאתר את הטייס הנעדר. בעבר ביצענו סריקות פעמיים בכנרת, אולם הן לא העלו דבר וכעת, בעקבות הפקת לקחים מהסריקות הקודמות ובעקבות מצב הכנרת בימים אלה, המאפשרים סריקה בתנאים נוחים יחסית, יצאנו למבצע הנוכחי".
סגן יקיר נוה: הוכרז כחלל צה"ל
נוה התגייס לצה"ל במאי 57'. תחילה שירת כמכונאי מוטס, אולם לבסוף הגשים את חלומו והפך לטייס קרב. לטיסה ממנה לא שב יצא ב-6.5.62. מדובר בטיסת הדרכה שנוה היה מדריך הטיסה ולידו ישב פרח הטייס, עודד קוטון ז"ל.
שנה לאחר התאונה, נמצאה גופתו של קוטון במסגרת מבצע שערך צה"ל במי הכנרת יחד עם חלק מהמטוס, אולם חלק אחר מן המטוס ובו שרידיו של הטייס נוה לא נמצאו עד היום. נוה הוכרז כחלל צה"ל ובאגף איתור נעדרים (אית"ן) המשיכו לעקוב מקרוב אחר התיק.
סגן נוה הותיר אחריו אישה ומצבה לזכרו של הטייס נוה הוקמה בחלקת הנעדרים בבית הקברות הצבאי שעל הר הרצל בירושלים. כמו כן, נקרא גן ציבורי "גן יקיר" על שמו ברמת גן.
הגורם הבכיר ציין כי החיפוש כעת נערך בעומק של כ-32 מטר והחיפושים מתמקדים בתא הטייס וכיסא הטייס. הגורם אף אמר כי ייתכן שיימצאו שרידיו של נוה כיוון שמדובר במים מתוקים. "זאת סוגיה רגישה מאוד ואנו פועלים בנחישות רבה אך עם רעד בלב. אנו לא רוצים ליצור ציפיות שלא יתממשו, אך המשימה מונחת לנגד עינינו".