שתף קטע נבחר

בנות צרפת שבו לבתי-הספר, הרעלות נשארו בבית

התלמידות המוסלמיות לא מורשות עוד לבוא ללימודים עם כיסויי ראש, בעקבות החוק החדש שנכנס רק עתה לתוקפו. קווי ייעוץ מיוחדים נפתחו עבור אלה ש"לא יודעות מה יעלה בעתידן". גם הכיפות הוצאו מחוץ לחוק בבתי-הספר הציבוריים

"חוק הרעלות" בצרפת נכנס היום (ה') לתקפו, כשמיליוני תלמידים התחילו את שנת הלימודים. זאת בצלם של איומי החמושים בעיראק, שהודיעו כי יוציאו להורג שני עיתונאים צרפתים שנחטפו במידה ולא יבוטל החוק.

 

מנהיגיה המוסלמים של צרפת, שהביעו בעבר התנגדות עזה לחוק, קראו לתלמידים ולהוריהם להימנע משיבוש הלימודים. ואכן, עד לתום יום הלימודים, אחר הצהרים, לא דווח על תלמידות מוסלמיות שהגיעו לבתי הספר כשהן עוטות כיסויי ראש.   

 

מוחמד בכרי, סגן נשיא השדולה המוסלמית בצרפת, קשר את הקריאה לשקט במצבם של החטופים בעיראק. בראיון לעיתון "לה פיגארו" הצרפתי אמר בכרי כי "החוטפים בעיראק מחכים לפרובוקציה הקלה ביותר, אנחנו חייבים לנהוג באחריות".

 

מועד האולטימטום שהציבו חוטפיהם של שני הצרפתים, כריסטיאן שנו וז'ורז' מלברונו, פג אמש, ונכון לרגע זה לא ידוע מהו מצבם. משלחת של אנשי דת מוסלמים שהגיעה לעיראק על מנת לדון בעניינם של העיתונאים דיווחה כי הם בחיים, אך טרם התקבל אישור רשמי לדיווח.

 

שני העיתונאים נעלמו ב-19 באוגוסט בדרכם לעיר השיעית נג'ף. החוטפים הודיעו כי יוציאו אותם להורג במידה והחוק הצרפתי לא יבוטל עד ליום רביעי בערב. כאמור, תוקף האולטימטום פג אמש.

 

החוק, האוסר על עטית סממנים דתיים בולטים בבתי הספר הציבוריים, נחשב לאחד החוקים היותר שנויים במחלוקת במדינה. הוא כולל איסור גם על חבישת כיפות יהודיות ועטית תליוני צלב גדולים, אך ברובו הוא מכוון נגד תלמידות מוסלמיות העוטות כיסויי ראש.

 

נציגי הקהילה המוסלמית, הגדולה באירופה, טענו בתגובה כי הם מקבלים את רצון הממשלה למנוע מעליית האיסלאם הקיצוני המדינה, אך איסור על עטית רעלה לא יואיל לכך. לדבריהם, "לא כל נערה שעוטה כיסוי ראש היא קיצונית. החוק החדש מאלץ נערות לבחור בין האמונה לבין המשך הלימודים".

 

"הציקו לי, אז העדפתי לוותר"

 

נדיה ערבי בת ה-16, נמנית על מיליוני הבנות שהגיעו היום לבתי הספר בצרפת. ערבי, מוסלמית המתגוררת בפאריז, סיפרה כי העדיפה להשאיר את כיסוי הראש בבית. לדבריה, "הציקו לי בנוגע לכיסוי הראש והרגשתי לא בנוח, אז העדפתי להשאיר את הכיסוי בבית".

 

תלמידים אחרים סיפרו כי מחוץ לבתי הספר עמדו עובדים מטעם בתי הספר, שחילקו עלונים בהם הוסברו עקרונות החוק. התלמידים התבקשו לקרוא היטב את העלונים ולהיות מסוגלים לחזור על הכתוב בהם בפני חבריהם לכיתה.

 

מספר ארגונים מוסלמים העמידו קווי ייעוץ טלפונים לשימושן של הנערות. סופיה ראחם, מתנדבת באחד הקווים, סיפרה שהמתנדבות קרסו תחת עומס השיחות. לדבריה, "התלמידות פשוט מפוחדות. מדובר בנערות צעירות שחוששות לעתידן ולא יודעות מה יקרה להן אם יגיעו לבית הספר כשהן עוטות כיסוי ראש".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
מוסלמיות מוחות נגד החוק (ארכיון)
צילום: איי פי
צילום: איי פי
כיסויי ראש
צילום: איי פי
מומלצים