שתף קטע נבחר
 

תכסיסים שיגרמו לכם להרגיש שבעים

כשרוצים להפחית במשקל, חשוב להקפיד שהמזונות הנצרכים יגרמו לעלייה מתונה של רמת הסוכר בדם, כדי למנוע מבלוטת הלבלב לשחרר כמויות גדולות של אינסולין. רמות אינסולין גבוהות גורמות לשורה ארוכה של בעיות ומחלות, החל באגירה של עודפי הסוכר ברקמת השומן ועד למחלות כמו סוכרת, עלייה בשומנים בדם ויתר לחץ דם.

 

המדד הגליקמי בודק באיזו מידה מזון זה או אחר מעלה את רמת הסוכר בדם ביחס לגלוקוזה, והוא נקבע באופן שרירותי כמדד גליקמי 100.

 

  • ירקות עליים נחשבים לקבוצת המזונות בעלי המדד הגליקמי הנמוך ביותר (פחות מ-15). גם הקטניות נהנות ממעמד דומה (40-22).
  • בין ירקות השורש העמילניים, המדד הגליקמי של גזר ובטטה (47) נמוך מזה של תפוח האדמה (101).
  • בקרב הדגנים מפתיעה השעורה (גריסים) שהיא בעלת מדד גליקמי נמוך (13), לעומת האורז שהוא בעל מדד גליקמי גבוה (70). מבין סוגי האורז השונים, אורז מלא בסמטי הוא בעל ערך גליקמי נמוך יותר (50).
  • מבין הפירות העדיפו את הדובדבנים והמשמשים (20), ולא את המלון או הבננה (60).
  • נוכחות חלבון במזון מקטינה את התגובה הגליקמית, ולכן שילוב מזונות עתירי חלבון בארוחה המכילה פחמימות יכול להוריד את המדד הגליקמי של הארוחה כולה: באותה כמות קלוריות יש פחות קלוריות שמתפרקות לסוכר. לכן למשל מומלץ לאכול אורז עם עדשים, או אורז עם טונה.
  • למזון מחומם או מבושל יש מדד גליקמי גבוה יותר, כי החימום מפרק את הקשרים בין הסיבים ומאפשר ספיגה מהירה יותר של הסוכר. כך למשל ירקות חיים עדיפים על פני ירקות מבושלים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים