שתף קטע נבחר

 

המדינה שילמה מיליונים וקיבלה זונות במקום עולים

האם יש "חורים" בחלוקת סל הקליטה לעולים? כן רבתי, אומר מפקד מחוז ירושלים במשטרה, בעקבות חשיפתה של רשת פשע מתוחכמת, שהצליחה "לייבא" לארץ צעירות מאוקראינה למטרות זנות, תחת מסווה של משפחות פיקטיביות של עולים. עד כמה זה קל? מסתבר שכל מה שצריך זה לקחת את זהותה של משפחה יהודית, לזייף מסמכים - ולגרוף את הכסף

כך "עבדה" רשת פשע מתוחכמת על המדינה, וקיבלה סכומי עתק לסלי קליטה של משפחות פיקטיביות. מה שקיבלנו כולנו בפועל, היה מבחר גדול של נערות מצוקה מאוקראינה, שהובאו לארץ במטרה לשמש כזונות. כמה זה עלה לנו? מיליוני שקלים, שהועברו לפחות ל-70 משפחות עולים - שלא היו ולא נבראו.

 

המשטרה חשפה היום (ב') חשדות לפיהם חברי ארגון פשיעה הקימו רשת בינלאומית בישראל ובאוקראינה להעלאת "משפחות עולים", כשבנות הזוג הן למעשה נערות מצוקה אוקראיניות שנועדו לשמש כנערות ליווי במכוני ליווי בערים השונות בארץ. החשוד כראש הארגון הוא גנאדי בוסולוביץ', שתיאם על פי החשד את פעילותו מול חברי הארגון בחו"ל וכן טיפל בכל חומרי הזיוף ופיזור הצעירות בארץ.

 

מפקד מחוז ירושלים, ניצב אילן פרנקו, הסביר: "מדובר במכונה משומנת היטב שחבריה ניצלו את היותנו ארץ קולטת עלייה וגרמו נזק כספי רב למדינה. בתום החקירה נהייה מחויבים ברמה הלאומית להפיק לקחים. נצטרך לאתר את הכשלים במעברים, במשרד הקליטה ויהיה צורך לבחון מחדש את הקריטריונים לקבלת סל קליטה, להדק את הפיקוח במעברים. אין ספק שיש כאן כשל ואנחנו כמדינה נצטרך לבחון היכן הוא היה".

 


 

חוקרי ובלשי מפלג התשאול, הבילוש והמודיעין של היחידה המרכזית במשטרת מחוז ירושלים עצרו בימים האחרונים ארבעה גברים יהודיים ואישה, החשודים כי במהלך השנים האחרונות הקימו את הרשת בישראל ובאוקראינה. בסך הכל נעצרו בפרשה כ-40 בני אדם. מעצרם של חמשת החשודים המרכזיים הוארך בבית משפט השלום בירושלים ב-10 ימים.

 

החקירה החלה בצורה סמויה לפני מספר חודשים, בעקבות מידע מודיעיני שהתקבל במפלג התשאול במחוז ירושלים על גברים יהודים, חלקם עולים חדשים,

אשר הציעו לנערות אוקראיניות במצוקה להקים משפחות פיקטיביות באוקראינה תחת זהות בדויה של משפחות יהודיות המתגוררות שם. המטרה: להגיע ארצה בכיסוי של עולים חדשים, לצורך קבלת סל קליטה.

 

הצעירות, שהגישו יחד עם "בעליהן" בקשה לעלייה בקונסוליה הישראלית באוקראינה, התחייבו לשלם לחברי הרשת כ-40 אלף דולר וגם את סל הקליטה אותו היו אמורות לקבל עם הגיען ארצה כמשפחות עולים.

 

במהלך החקירה הסמויה, התברר כי חברי הרשת קנו תמורת כסף את זהותן של משפחות יהודיות אוקראיניות, שלא התכוונו לעלות ארצה - וזייפו את תעודותיהם. את התעודות, על פי החשד, מסרו לבני הזוג הפיקטיבים שעלו ארצה לעיתים עם "ילדים". המשפחות הגיעו לקונסוליה הישראלית באוקראינה לאחר שלמדו את "ההיסטוריה" של המשפחות המקוריות וביקשו אשרת עלייה. כאמור, בחלק מהמקרים אף נלוו למשפחות ילדים שהרשת שילמה להוריהם האוקראינים תמורת הגעתם ארצה.

 

לאחר "שהמשפחה" נקלטה בארץ וקיבלה את סל הקליטה בסכום של 40 אלף שקל חזרו "הבעלים" "והילדים" חזרה למדינות חבר העמים ואילו הנשים עבדו במכוני ליווי שחברי הרשת היו שותפים בהם. נערות הליווי שילמו את חובן בסך של 40,000 דולר לחברי הרשת בתשלומים, משכרן במכוני הליווי. התשלום ניתן לגובה שאף הוא היה אחד מחברי הרשת.

 

עוד עולה מהחקירה כי לפתיחת החשבון בבנק לצורך קבלת סל הקליטה, היה מתלווה ל"משפחה" אחד מחברי הרשת אשר היה נוטל את כרטיס הכספומט לעצמו ובאמצעותו היה מושך את כספי סל הקליטה מהחשבון. לאחר מעקב אחר נערות הליווי בערים השונות בארץ, בדיקת זהותן, מקום מגוריהם ותאריכי הגעתן לארץ - הוחלט על מעצריהם של ראשי הרשת ונערות הליווי.

 

כמו כן נתפסו בצו בית משפט מכוניות, דירות וחשבונות בנקים בסכום של 3 מיליון שקלים לערך. במשטרה מעריכים כי עד כה נקלטו בארץ כ-70 "משפחות עולים" בדרך זו. ניצב משנה יורם הלוי, ראש היחידה המרכזית במחוז ירושלים, העריך כי מדובר בפרשה שהיקפה לפחות מיליוני שקלים. "זהו ארגון פשיעה שחלקו ברוסיה, אוקראינה וחלקו בירושלים וערים נוספות ברחבי הארץ".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומוייסקי
פרנקו. יש כשלים
צילום: אלכס קולומוייסקי
צילום: רויטרס
(ארכיון)
צילום: רויטרס
מומלצים