שתף קטע נבחר

 
צילום: איי אף פי

"החילוץ בטאבה מורכב יותר מאסון ורסאי"

בבוקר שאחרי מתקפת הטרור הקטלנית מתבררים מימדי האסון. מי שפיקד בעבר על פעולות חילוץ דומות לזו שמתנהלת בסיני כעת אומר ל-ynet: "מדובר בעבודה מאוד עדינה, שתיקח להערכתי זמן רב יותר מאשר הפעילות באסון ורסאי"

"מלאכת החילוץ במלון הילטון טאבה קשה ומורכבת יותר ממלאכת החילוץ באולמי ורסאי", כך מסביר היום (ו') ל-ynet אלוף משנה (מיל') אודי בן אורי, לשעבר מפקד יחידת החילוץ הארצית של פיקוד העורף.

 

 

"על פי התרשמותי", אומר בן אורי, "כבר הסתיימה המשימה הראשונה של המחלצים - איתור נפגעים שאין צורך לחלצם מבין ההריסות, וכרגע מתמקדים בביצוע טכניקות חילוץ שונות, בניסיון להגיע לכיסי אוויר בהם עלולים להימצא לכודים נוספים". בן אורי פיקד על יחידת החילוץ הארצית בין השנים 1993-2000 ומכיר היטב את אנשיה ואת הטכניקות בהם הם משתמשים.

 

לדבריו, כעת נעשית מלאכת 'קילוף' המבנה, קרי, הזזת תקרות וקורות בזהירות מירבית. "באולמי ורסאי התמודדנו עם מבנה נמוך יחסית, ואילו פה מדובר במבנה רב קומות, שאינו יציב", מסביר בן אורי. "מדובר בעבודה מאוד עדינה שתיקח להערכתי זמן רב יותר מאשר הפעילות בוורסאי".

 

לדברי בן אורי, בהחלט ייתכן כי ישנם ניצולים, גם כאלה שלכודים בין ההריסות. "אנו מאמינים תמיד שניתן להציל חיים. הנושא של לכודים חיים תלוי במספר היבטים, ביניהם מיקום הלכוד, זמינות חלל שמאפשר אוויר, מזג האוויר החיצוני, ונגישות לנוזלים. בכל מקרה, במבנה שקורס כמו שראינו בעקבות פיגוע, כתוצאה מפיצוץ חומר נפץ, סביבת העבודה שונה ממבנה שקורס בגלל רעידת אדמה או בגלל אי יציבות כמו שראינו בוורסאי.

 

"כאן יש שני אלמנטים, הראשון - נפגעים כתוצאה מהפיצוץ, והשני - נפגעים כתוצאה מההרס. ברעידת אדמה הנפגעים הם רק מההרס ולכן במקרה של טאבה הזירה מורכבת יותר ועשויה להיות קלטנית יותר". בן אורי מסביר כי לחיילי היחידה ציוד מיוחד לאיתור לכודים, אולם השימוש בכלבים שמהווים "חיישן אנושי", לדבריו, הוא חשוב מאוד. "בפעולות החילוץ יהיה צורך בשימוש במנופים ובכלים כבדים אחרים, הכל בניסיון להציל את מי שניתן ולא לפגוע במחלצים".  

 

היחידה של פיקוד העורף: חילוץ מסביב לעולם

 

יחידת החילוץ וההצלה הארצית של פיקוד העורף הינה יחידת מילואים עם גרעין מצומצם של חיילים סדירים, ובראשה עומד קצין בדרגת

אלוף משנה במיל'. מדובר ביחידה ותיקה שהוקמה ב-1984. מאז עסקה היחידה בטיפול באירועים רבים בארץ ובחו"ל; רעידת האדמה בטורקיה ב-99', מבצע בו חולצה הילדה שירן פרנקו, שהייתה קבורה יותר מ- 100 שעות מתחת להריסות. חילוץ הנפגעים הרבים באולמי ורסאי שבירושלים בשנת 2001, ועוד.

 

יחידת החילוץ וההצלה מבצעת תרגילים שנתיים על מנת לשמור על מקצועיות ויכולות מהגבוהות בעולם. רק באחרונה ערכה היחידה תרגילי חילוץ והצלה במקומות שונים ברחבי הארץ.

 

בפיקוד העורף מסבירים כי היחידה פועלת על פי תכנית עבודה שנקבעת בהתאם להערכת מצב של אנשי מקצוע: מפקדים, רופאים, מהנדסים, אנשי חילוץ ומפעילי ציוד מכני הנדסי. הערכת המצב נקבעת בהתאם לנתונים מהשטח כגון סוגי המבנים שקרסו, יכולת העברות של ציוד מכני הנדסי בתנאי השטח הנתונים, מס' לכודים משוער תחת ההריסות ועוד.

 

ליחידה ציוד ייעודי משוכלל בתחום החילוץ וההצלה וכן אמצעים מיוחדים כגון מכשיר לאיתור לכודים שפותח בישראל ופועל על עיקרון של אקוסטיקה וססמולוגיה. משולבים בה גם כלבי חילוץ המאומנים לאתר אנשים תחת הריסות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: sky news
מלאכת החילוץ
צילום: sky news
צילום: רויטרס
ניסיון מאירועים קודמים
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
גופות ההרוגים
צילום: איי פי
מומלצים