שתף קטע נבחר

 

העבודה: מתחמם הקרב על ראשות המפלגה

ומי המתמודדים? ככל הנראה ברק, שכבר "חורש" את השטח במטרה לגייס את תמיכת הפעילים. עמיר פרץ, יו"ר "עם אחד", נחשב אף הוא למועמד, לאחר שאמר בעבר כי יתמודד מול ברק. וגם וילנאי כבר מפשיל שרוולים. ורק פרס בשלו: "פרץ לא יתמודד כשאני בתמונה"

ראש הממשלה לשעבר, אהוד ברק, הנמצא בדרכו חזרה לחיים הפוליטיים, וקרוב מאי פעם למסור הודעה רשמית על כוונתו להתמודד על ראשות מפלגת העבודה, המשיך אתמול (יום ה') בסיוריו בשטח ונפגש עם פעילי המפלגה בביתו של מקורבו, וייצמן שירי, ביישוב עומר. 


בפגישה השתתפו כעשרים פעילים מרכזיים בדרום, כולם מזכירי סניפים ורכזי קבוצות. "מדובר בקבוצה של אנשים רציניים ביותר, שיכולים להביא איתם מאות רבות של מתפקדים, ולפעול בצורה אינטנסיבית בשטח", אמר שירי, והוסיף כי רוב הפעילים שנכחו במפגש אמרו כי יפעלו למען ברק כדי שישוב וייבחר לראשות המפלגה. לדבריו, "זו היתה פגישה טובה מאוד. אפשר היה להרגיש שאנשים צמאים למנהיגות ולשובו של ברק".


במהלך הפגישה, שארכה כשעתיים, הקדיש ברק זמן רב ל"הקשבה לפעילים", תכונה חדשה בה הוא ניחן לטענתו, ואותה הוא מנסה לשווק, לאור הביקורת על התנהלותו בעבר.


הפעילים דיברו כשעה וחצי, ושטחו בפני ברק את טענותיהם על תפקוד המפלגה ומצב המדינה. הם לא חסכו את שבטם מהתנהלותו של ברק, בעיקר בנוגע לטיסות הרבות שלו לחו"ל, ואף מתחו ביקורת על שנטש את המפלגה לאחר ההפסד בבחירות 2001. בתגובה הרגיע ברק את אחד הפעילים, ששאל אם בכוונתו להמשיך ולטוס ברחבי העולם גם לאחר שישוב לפוליטיקה, ואמר: "אשאר כאן, לא משנה מה".


השתלטות?


בתוך כך, סערו השבוע הרוחות במפלגת העבודה, לאחר שהתברר כי ההסכם שנחתם בין המפלגה למפלגתו של עמיר פרץ, עם אחד, יאפשר לפרץ להכניס למפלגה עשרות אלפי מתפקדים בעלי זכות הצבעה בפריימריז.

 

הסערה פרצה כשהתברר כי בין ה-1 בינואר ועד ה- 31 במרץ יוכל פרץ להכניס מספר גדול של מתפקדים למפלגה, מבלי יכולת לבצע ביקורת על זהותם.

 

יושב ראש המפלגה, שמעון פרס, אף איים בתחילת השבוע על ח"כ שלום שמחון ואמר כי המתפקדים שמביא איתו פרץ יוכלו להשתלט על המפלגה, אם לא תהיה הסכמה על מועד הבחירות לראשות העבודה. ח"כ בייגה שוחט, למשל, ביקש בעקבות התבטאויותיו של פרס הבהרות בנושא מח"כ אופיר פינס, מזכ"ל המפלגה לשעבר, שפעל רבות לאיחוד עם עם אחד. 


פינס עצמו הבהיר כי אין סכנה של השתלטות, ואמר ל-ynet: "על פי ההסכם פרץ חייב להוכיח שהמתפקדים שהוא מביא היו חברים בעם אחד במהלך כל שנת 2004 ושילמו דמי חבר. בנוסף, כל חבר בעם אחד יצטרך לאשר כי הוא מסכים להיות חבר בעבודה". פינס, אגב, מציע לקיים את הפריימריס לראשות העבודה ב-15 באפריל, בעוד שפרס מעוניין לערוך אותם במרץ או אפילו כבר בחודש ינואר הקרוב. 


הקרב בנושא זה, יש להניח, יתחמם עוד יותר בתקופה הקרובה, כאשר חברי כנסת בעבודה כבר איימו לעתור למוסדות התנועה כדי לשנות את ההסכם עם עם אחד ולתקן את הפירצה שנוצרה. 


וכאילו זה לא מספיק, קיים קצר נוסף בתקשורת שבין פרץ לפרס, זאת כי פרץ מתעקש להתמודד על ראשות המפלגה במידה וברק יחליט להתמודד. פרס, מצדו, כך לטענת בכירים בעבודה ששוחחו עימו, אמר כי פרץ לא יתמודד מולו. בכיר בעבודה אף טען כי פרס אמר לו: "אם פרץ אומר כי הוא יתמודד  כשאני בתמונה, הוא עובד עליך". בסביבתו של פרס אומרים בתגובה כי הציטוט אינו מדוייק. 

 

ובינתיים, גם ח"כ מתן וילנאי אינו יושב על המדוכה. וילנאי, שהיה מהראשונים שדרש להקדים את הפריימריס לראשות העבודה, מתכונן במרץ למאבק מול ברק וכל מי שייבחר להתמודד. לדבריו מקורביו, "אנחנו מבינים שנגמרו הדיבורים ומתחיל הקרב האמיתי".

 

הנחת העבודה של וילנאי היא כי הבחירות לראשות העבודה יהיו בסביבות חודש מרץ, ולכן הוא החליט להקים שלד למטה פעולה, שאמור יהיה לפעול בכל הארץ, ולהפעיל את תשתית התומכים הארצית שבנה וילנאי בשנתיים האחרונות. "יש לנו תשתית רדומה של פעילים", אומרים בסביבתו של וילנאי, "וברגע שתוכרז ההתמודדות האמיתית, נפעיל אותה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר
בתמונה. ברק
צילום: צביקה טישלר
צילום: חן מיקא
השתלטות? פרץ
צילום: חן מיקא
צילום: אלכס קולומויסקי
"לא כשאני בתמונה". פרס
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים