שתף קטע נבחר

מחשב חי מטיס מטוס

מדען מאוניברסיטת פלורידה גידל מוח שמסוגל להטיס סימולציה של מטוס. המוח מורכב מתאי עצב, נוירונים, שנלקחו ממוחה של חולדה וגודלו בתרבית. באמצעות תצפית על פעולות הגומלין בין תאי העצב במוח המדענים מקווים ללמוד על הפרעות עיצביות שונות, כגון אפילפסיה, ועל דרכים לפתרונן.

 

תומס ד'מארס (Thomas DeMarse), הפרופסור האחראי על המחקר, אומר כי מטרת המחקר להבין כיצד המוח פועל ומבצע פעולות פשוטות לכאורה, שלא ניתן לבצע באמצעות מחשב. ע"י גילוי החוקים בעזרתם רשתות הנוירונים של המוח מבצעות פעולות פשוטות נוכל לבנות מחשבים המסוגלים לבצע פעולות דומות.

 

ה"מוח" בניסוי - אוסף תאי עצב של חולדה בצלחת המחוברת לאלקטרודות - הפעיל סימולטור טיסה של F-22 באמצעות מחשב אישי רגיל. ברגע שתאי העצב הונחו בצלחת הם יצרו קשרים שונים ביניהם עד לקבלת רשת נוירונים - מוח; בעוד האלקטרודות שימשו לקשר דו-כיווני בין המוח החדש לסימולטור.

 

המוח, המחובר לסימולטור, מקבל ממנו פרטים שונים - כגון האם המטוס מאוזן או נטוי - ומגיב להם באמצעות שליחת מידע לסימולטור. במשך הזמן המוח למד לתקן את טיסת המטוס, תוך שינוי הקשרים השונים בין הנוירונים. כרגע המוח מסוגל להטיס את המטוס בתנאי מזג אוויר שונים הכוללים רוחות בעוצמה של רוחות הוריקן.

 

ד'מארס ושותפיו קיבלו מענק של 500,000 דולר על מנת שימצאו את המודל התמטי על פיו פועל המוח בצלחת. מודל זה, וחקירת השינויים המתרחשים במוח כאשר הוא לומד, יאפשרו ללמוד יותר על זיכרון ולמידה - מחקר שקשה לבצע ביצורים חיים. בנוסף המידע המתקבל יעזור לפיתוח כלים ומכשירים שונים המנצלים את יכולת החישוב הגדולה של המוח.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מוח שמסוגל להטיס סימולציה של מטוס
מומלצים