מחקר בריטי: שתיית תה משפרת זיכרון
חוקרים בבריטניה מצאו כי תה שחור וירוק הצליחו לעכב חומרים הקשורים במחלת האלצהיימר. השפעתו של התה הירוק נמשכה גם שבוע ימים. החוקרים מתכוונים לערוך ניסויים בבני אדם שיבדקו האם התוצאות המעבדתיות ישימות גם אצל החולים. כ-70 אלף ישראלים לוקים באלצהיימר
הבריטים יעשו הכל כדי להצדיק את מנהג שתיית התה עתיק היומין: והפעם, צוות חוקרים מאוניברסיטת ניו-קאסל טוען כי תה ירוק ותה שחור מצליחים לעכב אנזימי מפתח במוח הקשורים בזיכרון. המחקר אשר פורסם בכתב העת למחקר פיטותרפי, עשוי להוביל לפיתוח תרופות חדשות לטיפול במחלת האלצהיימר.
מחלת האלצהיימר קשורה ברמות מופחתות של המעביר העצבי אצטילכולין, הפועל בתקשורת בין סיבי העצב. בבדיקות מעבדה מצאו החוקרים כי תה ירוק ותה שחור הצליחו לעכב את פעילותו של האנזים אצטילכולין-אסטראז המפרק את המעביר העצבי אצטילכולין.
התה השחור אותו נהוג לשתות בארוחת הבוקר הבריטית, מיוצר מאותו הצמח ממנו מייצרים את התה הירוק: קמליה סינסיס, אולם טעמו שונה בשל תהליך התסיסה המלווה את ייצורו.
החוקרים עוד מצאו כי שני סוגי התה הצליחו לעכב אנזים נוסף הקרוי בוטירילכולין-אסטראז שנמצא במשקעים חלבוניים הקיימים אצל חולי אלצהיימר. בתוך כך נתגלה כי ביכולתו של התה הירוק גם לעכב את פעילותו של האנזים ביטא-סקרטאז המשחק תפקיד משמעותי ביצירת המשקעים החלבוניים הנמצאים אף הם במוחם של חולי אלצהיימר.
בנוסף נמצא כי השפעתו המעכבת של התה הירוק נמשכה שבוע ימים, בעוד שהפעילות המעכבת של התה השחור נמשכה יום אחד בלבד. בכוונת החוקרים לערוך בעתיד מחקרים בבני אדם, שיבדקו האם אמנם התגלית המעבדתית מצליחה ליצור השפעה כלשהי על מוחם של חולי אלצהיימר.
כ-70 אלף ישראלים לוקים במחלת האלצהיימר. תסמיני המחלה כוללים אובדן זיכרון, יכולת ריכוז שיפוט והבנה. חלק מהחולים סובלים מעירנות יתר, הזיות וחוסר שינה. הנטל הכבד נופל לרוב על בני המשפחה: לאחר הידרדרות החולה, לא ניתן להשאירו בגפו והוא זקוק להשגחה רציפה בכל שעות היממה.
אלצהיימר. התה הצליח לעכב
צילום: סי די בנק
מומלצים