שתף קטע נבחר

 

מלחמה שחורה: מי ישלוט בשוק הבירות השחורות

הבירה השחורה מאלטסטאר, שהושקה לא מכבר בבקבוק פלסטיק משפחתי, מאויימת עכשיו על-ידי מתחרה חדשה: בירה מאלטי, שעולה השבוע על המדפים ללא חומרים משמרים המרכיבים, המחירים והקלוריות

רק לפני כחודשיים הושקה בירה שחורה בבקבוק המשפחתי של 1.5 ליטר - וכבר הצליחה לרשום לזכותה הצלחה לא מבוטלת. כך, לפחות, מעידים נתוני נילסן. מנתונים אלה (המתמקדים ברשתות השיווק בלבד), עולה כי הבירה המשפחתית של מאלטסטאר היא המשקה המוגז הנמכר ביותר אחרי קוקה קולה, מעט לפני דיאט קוקה קולה.

 

להערכת טמפו, שהשיקה את המשקה בבקבוק המשפחתי, רוב הצרכנים של מאלטסטאר 1.5 ליטר הם אלה שזונחים את המשקאות המוגזים לטובת אלטרנטיבה בריאה יותר. "גם הבירה השחורה נשר מאלט ונשר מאלט דיאט בבקבוקי זכוכית, שהושקו לפני כשנה, הביאו לגידול של למעלה מ-40% במכירות", אומר רפי בהרב, משנה למנכ"ל טמפו.

 

על ההצלחה של מאלטסטאר מאיימת עכשיו בירה שחורה חדשה-ישנה, הנושאת את השם מאלטי. הבירה הזו תשווק החל מהשבוע על-ידי מבשלות בירה ישראל, יצרנית בירה קרלסברג וטובורג ומשווקת בירות ייבוא.

 

"מזה שנתיים אנחנו עובדים על פיתוח בלעדי וראשוני בישראל ובכל העולם של בירה שחורה עם רכיבים טבעיים בלבד", אומר אמיר יפרח, מנהל השיווק של מבשלות בירה ישראל. "ממחקרים שערכנו, מצאנו כי הצרכן שם דגש בקטגוריה זו על טבעיות ובריאות ולכן אנחנו משווקים משקה מוגז ללא חומרים משמרים".

 

יותר יקר מהמוגזים

 

האמנם מדובר במשקה בריא? האם גירסת הדיאט היא אכן דיאט ומה אומרות התוויות? מבדיקת הסימון התזונתי עולה, כי בבירה דיאט יש אכן פחות קלוריות מהשחורה הרגילה, שכן את הסוכר מחליף ממתיק מלאכותי. בבירה מאלטי רגילה יש 8.5 גרם פחמימות (כלומר סוכר) בכל 100 גרם, שהן 35 קלוריות, ואילו בגירסה הדיאטטית יש 4 גרם פחמימות, כלומר 18 קלוריות. כך גם אצל המתחרים: במאלטסאר רגילה יש 35 קלוריות ובדיאט 19 קלוריות. יחד עם זאת, שומרי משקל יירחקו.

 

"כדאי לזכור, שבכוס יש לפחות 200 מ"ל, כך שכוס בירה רגילה כוללת כ-70 קלוריות וכוס דיאט 36 קלוריות", אומרת התזונאית רחל גרנות מהמרכז הרפואי מדיקל סנטר בהרצליה.

 

אשר למחירים, הם גבוהים בהרבה ממשקאות מוגזים אחרים. מחירו של בקבוק משפחתי 1.5 ליטר מאלטסטאר נע בין 6.5 שקל ל-7 שקל. מחירו של בקבוק משפחתי מאלטי גבוה אף יותר: כ-6 שקל לבקבוק של 1.25 ליטר, וזאת בתוספת 25 אג' דמי פיקדון. נראה שבמבשלות בירה החליטו ללכת על בקבוק קטן יותר כדי שהמחיר הגבוה יבלוט פחות. מומלץ לצרכנים לשים לב להבדלים בגודל הבקבוקים.

 

עדיין, המחיר נמוך מבקבוקי זכוכית, שלא לדבר על המשקל הנמוך יותר של הבקבוקים שצריך לסחוב, ועל הנוחות בפקק שנפתח ללא פותחן. שישיית מאלטסאר או נשר מאלט בבקבוקים אישיים מזכוכית (330 מל כל אחד שהם כ-2 ליטר) עולה כ-20 שקל, ושישיית מאלטי בבקבוקי זכוכית עולה כ-24 שקל.

 

האם הבירה השחורה בריאה יותר?

 

יצרני הבירה השחורה מתגאים במשקה בריאותי, ולו רק בגלל שהמרכיב העיקרי ממנו היא עשויה הוא טבעי ולא מלאכותי (כמו במקרה קוקה-קולה). מדובר בתמצית לתת, כלומר בשעורה שעברה הנפטה וקלייה של גרעיניה.

 

מצד שני, השמועות על בריאותה מוגזמות. צריך לזכור שמדובר במשקאות עם תוספות סוכר שונות, גם בגרסאות הדיאט שלהם, אומרת התזונאית רחל גרנות. כוס אחת של בירה יכולה להיות בכיף אבל אם ההמלצה היא לשתות כ-10-12 כוסות ביום - לא מומלץ לשתות דווקא בירה אלא רק מים, הנחשבים כמשקה האולטימטיבי. בכל מקרה, לדעתה כדאי להעדיף משקה ללא חומרים משמרים עם כזה המכיל חומרים כזה.

 

גם גרנות מכירה את ההמלצה, לפיה בירה שחורה טובה לנשים בהריון ולמניקות בגלל שהיא מגבירה את ייצור החלב. לדבריה, מדובר במיתוס. לבירה אין כל השפעה על ההנקה. נכון שכאשר מניקים יש לשתות הרבה אבל שוב, מומלץ לשתות מים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים