שתף קטע נבחר
 

כמה אנחנו משלמים על הנשיאים לשעבר

מדינת ישראל תוציא בשנה הבאה כ-3.77 מיליון שקל על לשכותיהם של הנשיאים לשעבר ורעיותיהם. לדברי בית הנשיא, ההוצאות משתנות מנשיא לשעבר לעמיתו

באחרונה עלו טענות כי מדינת ישראל לא דואגת לנבחריה לאחר שפרשו מתפקידם. מעיון בספרי הצעת תקציב המדינה לשנת 2005 עולה כי הנשיאים לשעבר עזר ויצמן, אפרים קציר, יצחק נבון ורעייתו של הנשיא לשעבר חיים הרצוג (ז"ל) - לא רק שמקבלים מימון מהמדינה להפעלת לשכה - אלא גם זכו לתוספת של כ-30 אלף שקל כל אחד לתקציב זה בשנת 2005.

 

לשכתה של רעיית הנשיא המנוח חיים הרצוג מעסיקה אדם אחד, וזכתה להגדלת תקציב ל-514 אלף שקל, במקום 501 אלף שקל בשנת 2004. תקציב לשכת הנשיא לשעבר קציר (גם לשכה זו מונה אדם אחד בלבד) עלה ל-874 אלף שקל ב-2005, במקום 840 אלף שקל בשנת 2004.

 

לשכת הנשיא לשעבר נבון (המונה 3.5 אנשים במונחי משרה) תקבל בשנה הבאה 1.16 מיליון שקל, במקום 1.13 מיליון שקל בשנה האחרונה. תקציב לשכת הנשיא לשעבר ויצמן (המונה 2 אנשים) גדלה לכ-1.21 מיליון שקל, במקום 1.19 מיליון שקל.

 

השורה התחתונה: מדינת ישראל תוציא בשנה הבאה כ-3.77 מיליון שקל על לשכותיהם של הנשיאים לשעבר ורעיותיהם.

בבית הנשיא, שתקציב הנשיאים לשעבר כפוף לו, אומרים כי ההגדלות בתקציבי הנשיאים לשעבר נעשו בעיקר עקב התייקרויות בשכירות המשרדים ובהוצאות השוטפות, וכן עקב שיפוצים במקום מגוריהם של הנשיאים לשעבר, שהמדינה מחוייבת בהם על-פי החוק.

 

לדברי בית הנשיא, ההוצאות משתנות מנשיא לשעבר לעמיתו. כך למשל אורה הרצוג, אלמנת הנשיא המנוח חיים הרצוג, לא קיבלה משרות של פקידות - והיא מחזיקה במימון המדינה רק נהג ומכונית. לגברת הרצוג יש גם בית, שהמדינה מחוייבת בתחזוקתו, על-פי תקנון של החשב הכללי והיועץ המשפטי לממשלה.

 

גם לנשיא לשעבר אפרים קציר אין לשכה במובן המקובל של המילה. הוא חי בדירה המוחזקת על-ידי מכון ויצמן למדע. תקציב המדינה, באמצעות בית הנשיא, מממן את הוצאות שירותי המזכירות שהוא מקבל ואת הוצאות התפעול והטיפול הרפואי. לקציר יש מכונית, נהג ומטפלת.

 

לוויצמן יש לשכה בתל-אביב, בבית אמות משפט. הוא מעסיק מנהלת לשכה ונהג. כמו כן, המדינה מממנת את הטיפול הצמוד לו זקוק ויצמן בגלל מצבו הבריאותי. בגלל מצבו הבריאותי בוצעו גם שיפוצים מיוחדים בביתו.

 

נבון חי בדירה של המדינה בירושלים והמדינה אחראית לתחזוקתה השוטפת המלאה של הדירה. בנוסף לכך מחזיק נבון לשכה. על-פי החוק מגיעות לו 3.5 משרות, ובלשכת נבון מועסקים נהג, מנהלת לשכה, עובדת משק בית ועוזר בחצי משרה.

 

תקציב לשכות הנשיאים לשעבר

 

  • אורה הרצוג - עלות מימון הלשכה: 514 אלף שקל, מספר עובדים*: 1

 

  • עזר ויצמן - עלות מימון הלשכה: 1.22 מיליון שקל מספר עובדים*: 2

 

  • אפרים קציר - עלות מימון הלשכה: 874 אלף שקל, מספר עובדים*: 1

 

  • יצחק נבון - עלות מימון הלשכה: 1.16 מיליון שקל מספר עובדים*: 3.5

 

(* = במונחי משרה)

 

עלות כוללת: 3.77 מיליון שקל בשנה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
לכתבה זו התפרסמו 98 תגובות ב-98 דיונים
 תגובה חדשה
הצג:
מהסוף להתחלה
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ויצמן: עלות מימון לשכה: 1.22 מיליון שקל
צילום: גלי תיבון
צילום: מיכאל קרמר
אורה הרצוג. 514 אלף שקל
צילום: מיכאל קרמר
צילום: אלכס קולומויסקי
נבון: עלות מימול לשכה: 1.16 מיליון שקל
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים