מדלקת פרקים ועד מוות
מחלת הזאבת יכולה לתקוף רבות ממערכות הגוף כמו מפרקים, עור, דם, כליות, מערכת העצבים, ריאות ועוד. במקרים קיצוניים, שבהם גורמת המחלה לתקיפת הלב או המוח, היא עלולה לגרום למוות
זאבת אדמתית (לופוס) היא מחלה כרונית הפוגעת במערכות רבות בגוף.
"המחלה גורמת לכך שהמערכת החיסונית מזהה מערכות בריאות בגוף כאויב ותוקפת אותן", מסביר פרופ' דן כספי, מנהל המכון הראומטולוגי במרכז הרפואי תל-אביב.
"המחלה יכולה לתקוף רבות ממערכות הגוף, כמו מפרקים, עור, דם, כליות, מערכת העצבים, ריאות ועוד. במקרים קיצוניים, שבהם גורמת המחלה לתקיפת הלב או המוח, היא עלולה לגרום למוות".
90 אחוז מהחולים הם נשים, והמחלה פורצת בדרך כלל בגיל הפריון. מחקרים מצאו כי יש נטייה גנטית למחלה, אך הגורם הגנטי אינו היחיד. פרופ' כספי: "ייתכן מצב שבו אין זאבת בהיסטוריה המשפחתית, ועדיין אדם יחלה בה.
"הגישה היום היא ששלושה גורמים משפיעים על התפתחות המחלה: נטייה תורשתית, גורמים סביבתיים (כגון קרינה אולטרה-סגולה על העור או תרופות מסוימות) וגורמים הורמונליים. כדי שהמחלה תתפרץ יש צורך בשילוב מסוים של שלושת הגורמים, שאחד מהם יהיה הדומיננטי בהאצתה".
המחלה מלווה את החולה כל חייו, אך התפתחותה שונה מאדם לאדם. יש חולים עם תקופות הפוגה ארוכות בין ההתפרצויות ואחרים הסובלים מהמחלה באופן תמידי. בכל מקרה יש צורך בטיפול תרופתי רצוף.