שתף קטע נבחר

 

עלה לרשת מאגר השמות של קורבנות השואה

כל גולש יכול לחפש במאגר שמות של שלושה מיליון נספים, ולהוסיף את השמות החסרים של בני המשפחה והמכרים שנספו בשואה ועדיין לא נכללים במאגר

בשבוע הבא ישיק "יד ושם" רשמית את המאגר המרכזי של שמות קורבנות השואה ובו כשלושה מיליון שמות, לאחר חמש שנות עבודה. במקביל יוכרז גם על פתיחתו של מבצע הצלה בין לאומי לאיסוף שמות.

 

המאגר זמין כבר עכשיו בכתובת הזו. כל גולש יכול לחפש במאגר שמות של נספים, ולהוסיף את השמות החסרים של בני המשפחה והמכרים שנספו בשואה ועדיין לא נכללים במאגר.

 

ביד ושם מאגרי מידע הכוללים 55 מיליון דפי מסמכים, מיליוני שמות, כ-130 אלף תצלומים, כ-80 אלף כותרי ספרים, עשרות אלפי עדויות ואלפי סרטים. במרכז התקשוב של יד ושם יש שרתי ענק המכילים את כמויות המידע האדירות המאוחסנות בארכיונים. בשנים האחרונות המאגר נסרק ומוחשב והוא מכיל כעת כשלושה מיליון שמות מדפי עד וממקורות נוספים.

 

לא כל המידע המצוי בארכיוני יד ושם יהיה זמין מיד ושילובו במערך הממוחשב ייארך מספר שנים. מאגר השמות של יד ושם מורכב מכמה מקורות, שהעיקרי בהם הוא האוסף הייחודי של מיליוני דפי עד, שנאספו מאז הקמתו של המוסד. הדפים הללו - שבהם מופיעים סיפורים אישיים של בני משפחה וחברים על הקורבנות שנספו בשואה - מוחשבו. עם זאת, בנוסף, קיימות כיום ביד ושם כ-12 אלף רשימות שמיות, שבהן יותר מ-20 מיליון מופעים של שמות. ההסבר למספר הגדול הזה נעוץ בעובדה ששמותיהם של רבים מקורבנות השואה הופיעו יותר מפעם אחת ברשימות שונות.

 

המערכת הממוחשבת פותחה ביד ושם בשיתוף פעולה עם חברות טכנולוגיה ישראליות ובינלאומיות ובסיוע אנשי עסקים מתחום ההייטק, כאשר העבודה החלה בשנת 1999. לרגל העלאת המאגר לרשת תתקיים ביום ב' ביד ושם מסיבת עיתונאים בנוכחות שרת החינוך, התרבות והספורט לימור לבנת, ובה יוצג המאגר. באירוע יוצג המאגר וכן תוקרן קריאה של ראש הממשלה, אריאל שרון, לעם היהודי להיכנס למאגר ולהוסיף את השמות החסרים. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איציק הררי
הנצחה למען הדורות הבאים
צילום: איציק הררי
מומלצים