שתף קטע נבחר

 

תגובת אוניברסיטת תל אביב

"קיימת מחלוקת משפטית באשר לפרשנות שיש לתת לאחד מסעיפי חוק עבודת נשים, באשר לסיום מינוי בעת חופשת לידה ולאחריה. אוניברסיטת תל אביב מחזיקה בפרשנות לפיה תום מינוי, לאחר לידה, לא ייחשב כפיטורים בתקופת חופשת הלידה, ואילו פרשנות ארגון הסגל הזוטר הינה שונה. מחלוקת משפטית היא לגיטימית, ובמיוחד כאשר הנושא טרם הוכרע"

מדוברות אוניברסיטת תל אביב נמסר בתגובה ל-ynet:

 

"אוניברסיטת תל אביב מקפידה למלא אחר הוראות החוק, קלה כחמורה. האוניברסיטה אינה מפטרת נשים בהריון, אינה מפטרת נשים בתקופת חופשת הלידה ואינה מפטרת נשים בתקופה (הקבועה בחוק) שלאחר חופשת הלידה.

 

אוניברסיטת תל אביב עושה את המירב על מנת לשמור על זכויות הנשים בכלל, וזכויות נשים עובדות הנמצאות בהריון ובחופשת לידה בפרט.

 

צורות ההעסקה באוניברסיטה הן שונות ומגוונות, ואחת מהן ( ובמיוחד במסלולי העסקה של הסגל הזוטר) היא העסקה על פי כתבי מינוי, לתקופות קצובות, שבסיומן תמה גם (בדרך כלל) תקופת העסקת העובדת באוניברסיטה.

 

מינויה של כל עובדת המצויה בהריון, מוארך, באופן אוטומטי (ועל פי הוראות החוק), עד למועד הלידה, אם מינוי זה במקורו הסתיים במהלך תקופת ההריון. (אלא אם כן קיבלה האוניברסיטה היתר משר התמ"ת לסיים המינוי במהלך תקופת ההריון). האוניברסיטה מעולם לא פיטרה עובדת בהריון, ללא היתר משר התמ"ת.

 

אולם, על מנת שהאוניברסיטה תפעל בהתאם, מוטלת על העובדת, מנגד, החובה להודיע כי היא נמצאת בהריון, ולא להודיע בדיעבד, ולאחר שילדה, כי מינוייה הסתיים בעודה בהריון. מינויה של כל עובדת שהודיעה בזמן על היותה בהריון בהסתיים המינוי, הוארך באופן אוטומטי, עד למועד הלידה, ומשכורתה בעקבות כך שולמה בהתאם.

 

יש עובדות שלא הודיעו במועד על דבר הריונן, וחבל שכך. משקיבלה האוניברסיטה המידע בעניינן, פעלה כמתחייב על פי החוק.

 

באשר לפסק הדין שניתן בעניינה של עובדת מסוימת, אציין כי פסק הדין התבסס על עובדות ספציפיות ולפיכך על מנת שפסק הדין ישמש כתקדים למקרה אחר, יש להוכיח זהות בעובדות הרלבנטיות של שני המקרים.

 

הטענה כי יש להחיל בעניינן של 11 עובדות גם את תוצאות פסק הדין מבלי שהוכחה זהות בעובדות, היא טענה חסרת בסיס, אשר נדחתה על ידי היועצת המשפטית של אוניברסיטת תל אביב, עו"ד לאה כגן. לדבריה, קיים שוני בין העובדות המתייחסות ל-11 העובדות, בין כל מקרה ומקרה, לבין המקרה שפסק הדין חל עליו. אין להקיש באופן גורף מהפרט אל הכלל.

 

בנוסף אציין, כי קיימת מחלוקת משפטית באשר לפרשנות שיש לתת לאחד מסעיפי חוק עבודת נשים, באשר לסיום מינוי בעת חופשת לידה ולאחריה.

 

אוניברסיטת תל אביב מחזיקה בפרשנות, לפיה תום מינוי, לאחר לידה, לא ייחשב כפיטורים בתקופת חופשת הלידה, ואילו פרשנות ארגון הסגל הזוטר הינה שונה. מחלוקת משפטית היא לגיטימית, ובמיוחד כאשר הנושא טרם הוכרע בערכאות משפטיות.

 

הצגת הנושא על ידי ארגון הסגל הזוטר בעניין זה היא מטעה. לא נקבע, לא נפסק ולא הוכרע על ידי ערכאה משפטית כלשהי, כי האוניברסיטה פיטרה עובדת במהלך חופשת הלידה או לאחריה, וגירסת ארגון הסגל הזוטר טרם הוכרעה בבית הדין".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים