שתף קטע נבחר
 

פארק איילון לא יכלול בנייה למגורים

ועדת המשנה של המועצה הארצית לתכנון ובנייה אישרה פה אחד את התוכנית להקמת פארק איילון ללא בנייה למגורים בתחומו

ועדת משנה של המועצה הארצית לתכנון ובנייה (ולנת"ע - ועדה לתכנון נושאים עקרוניים), בראשות עפר גרידינגר, אישרה היום (ג') פה אחד את התוכנית להקמת פארק איילון, ללא בנייה למגורים בשטחי הפארק.

 

על פי תוכנית המתאר המחוזית (תמ"מ 3/5) מדובר בפארק בשטח של כ-8,000 דונם. השטח כולל את שטחי בית הספר החקלאי מקווה-ישראל, פארק דרום תל אביב ואתר הפסולת חירייה וסביבתו.

 

התוכנית כולל את שיקום אתר חירייה, פיתוח פארק מיחזור פסולת למרגלות האתר וטיפול בזיהום הנחלים איילון ושפירים.

 

התוכנית הופקדה לפני כשנתיים והוגשו לה כ-20 התנגדויות. חלק מהן נגעו לנושא הבנייה למגורים, כאמצעי למימוש עלות ביצוע הפרוייקט. הוועדה קבעה כי הצעת הבנייה שהועלתה על ידי חלק מהמתנגדים לא כללה פירוט של המנגנון המדויק להקצאת רווי הבנייה לטובת הפארק וכי אין עדיין שום נסיון בהפעלת מנגנון שכזה בישראל.

 

בעניין מקווה-ישראל, הוועדה מאפשרת המשך קיומו והתפתחותו של בית הספר בהתאם לחוק מקווה-ישראל וקובעת התניות בנושא רק לגבי תוכניות המשנות את ייעוד הקרקע הקיים וזאת במטרה לשמור על צביונו הייחודי של מוסד היסטורי זה. 

 

"מדובר בהחלטה היסטורית"

 

מ"מ השר לאיכות הסביבה, אילן שלגי, אומר בתגובה: "יש לברך על ההחלטה. לא נאפשר לנדל"ניסטים לעצור את הפרוייקט". לדבריו, אישור הפרוייקט יאפשר לתושבי דרום גוש דן פארק גדול, למען רווחתם ואיכות חייהם של תושבי האזור בדור הזה ובדורות הבאים.

 

אתמול עתרו לבג"ץ עמותת אדם טבע ודין והתנועה לאיכות השלטון בבקשה לקבוע כי הסכם ההרשאה בין חברת "הזרע" למינהל מקרקעי ישראל שאמור היה לאפשר בנייה בתחום הפארק המתוכנן, אינו תקף משפטית.

 

ביולי 2002 חתם המינהל על הסכם יוצא דופן עם חברת הזרע, ולפיו רשאית החברה לתכנן על שטח המוחכר לה לצורך גידול זרעים - כ-1,100 דונם במרכז הפארק המתוכנן - פרוייקט נדל"ני ענק, הגדול ביותר בגוש דן, בהיקף של למעלה מעשרת אלפים יחידות דיור ומאות אלפי מטרים רבועים למסחר ותעסוקה.

 

היום אומרת מנכ"ל אט"ד, ציפי איסר-איציק: מדובר בהחלטה היסטורית המשמרת את הריאה הירוקה האחרונה של גוש דן, כפארק ציבורי שהוא נכס לאומי, עבור כל תושבי המדינה בדורות הבאים. החלטת הולנת"ע היום צריכה לשמש אות אזהרה למינהל מקרקעי ישראל שהיה צד להסכם ההרשאה ולגרום לו להתנער מן ההסכם.

 

מומו מהדב, מנהל החברה להגנת הטבע בתל-אביב: "היום הוכח כי העבודה הציבורית חדורת הערכים של ארגונים, פעילים, תושבים ואישי ציבור ניצחה את קומבינת הנדל"ן, למרות הכסף הרב שהושקע, והצליחה להתיר כמה מקשרי הון-שלטון. פארק איילון הוא קודם כל עבור ציבור התושבים במרכז ובארץ בכלל, והוא הפיצוי לנזק ההיסטורי על שנים של חיים בצל המזבלה". 

 

תגובת הזרע: החלטת הוועדה מטילה את המימון להקמת פארק איילון שעלותו 500 מיליון שקל על הכיס הציבורי. כל בר דעת יודע שאין למדינת ישראל את היכולת להעמיד משאבים כספיים כאלו להקמת הפארק ומשמעות ההחלטה היא השארת האזור בשיממונו לאורך עשרות שנים.

 

ראש עיריית תל אביב, רון חולדאי, אומר כי הוא שמח שמאמציהם של ראשי הערים ומתכנני המחוז בשנים האחרונות נשאו פרי, והביאו להחלטה חשובה כל כך להקמת פארק מטרופליני.

 

ראש עיריית רמת-גן, צבי בר, אומר בתגובה: "ידענו שכך יהיה לבסוף. האמנתי בתוכנית הזו, שרמת-גן היתה בעצם הראשונה שהגתה, ואני שמח עבור תושבי העיר שלי ותושבי כל המרחב של גוש דן, אשר הרוויחו היום את הריאה הירוקה הגדולה ביותר והאחרונה מסוגה שנותרה במרכז הארץ".

 

 

 


פורסם לראשונה 23/11/2004 13:38

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אזור פארק איילון המתוכנן
צילום: גילי סופר
מומלצים