שתף קטע נבחר

 

נחיל ארבה חדש חדר לאילת מסיני באזור טאבה

זה עוד לא נגמר: נחיל חדש של ארבה עשה היום עלייה ונחת באזור נחל שלמה שליד טאבה. מחר מתכוונים במשרד החקלאות לרסס אותו. היום לא נצפתה כמעט פעילות ארבה בשל מזג האוויר הקר, למרות שבעיר נהנים מתיירות מסוג חדש: תיירות צפייה בארבה

הארבה עוד איתנו, חברים: נחיל ארבה חדש וגדול חדר אחר הצהריים (יום ג') מסיני לאילת באזור מעבר הגבול טאבה.

 

אלדד לנדס, מנהל הרשות להגנת הצומח במשרד החקלאות מסר ל-ynet כי הנחיל נחת בנחל שלמה, וכי פקחי משרד החקלאות נמצאים במקום. עוד מסר לנדס כי מטוס ריסוס שנמצא בכוננות במנחת יטבתה ירסס מחר בבוקר עם אור ראשון את הנחיל החדש.

 

"אנחנו רואים אותם עפים מעלינו. יש פה המונים" סיפר רפ"ק שוקי לוינוביץ' מפקד פלוגת מג"ב באילת, שבסיסה סמוך לגבול.

 

היום לא נצפו נחילי ארבה מעופפים באילת, וזאת משום שמזג האוויר החורפי השורר בעיר הדרומית גרם לחגבים האדמדמים להישאר על הקרקע. בנוסף, רוססה הבוקר מיקשת המלונים של קיבוץ אילות בכניסה לעיר.

 

"תיירות ארבה" באילת

 

הארבה שעוד מעט יקבל תעודה של תושב אילת, הפך לחלק מהשיגרה היום יומית של תושבי העיר. הוא שורץ על הנדנדות והמגלשות בגני השעשועים, בתוך נמל אילת, בגינות הפרטיות של תושבי העיר ובפאתי אילת. המקום היחיד שבו לא נצפה ארבה באילת זה בתוך השכונות הוותיקות - ויש כבר כאלו שטוענים לקיפוח.

 

עד כה הפגין הארבה אנינות. בניגוד להנחה כי מדובר בארבה בלתי בוגר מבחינה מינית שהתיאבון לירוק לא מניע אותו, התברר כי הארבה האילתי אוהב לאכול עצי פרי (במיוחד נדירים), ענפי דקל וושינגטון, וגם שתילים של חמניות ועלי עגבניות של החקלאים בערבה התיכונה. למרות שהחשש היה כי הארבה יגרום לנטישה של תיירים, התברר כי ההיפך הוא הנכון. ישראלים רבים דהרו דרומה בימים האחרונים כדי לצפות במחזה המרהיב של מאות אלפי חרקים ורודים וענקיים מרחפים באוויר.

 

אתמול דיווחו בחיל האוויר למועצת הר הנגב על נחיל ארבה באורך של כעשרה קילומטרים שנצפה עושה דרכו מסיני לשמי הנגב. במועצה אמרו כי "החגבים עפים בגובה רב - וישנה סבירות גבוהה שהם ימשיכו במעופם לקפריסין ולא יעצרו בישראל בשל הטמפרטורות הנמוכות".

 

בימים האחרונים רוססו שטחים נרחבים באזור הערבה לאחר שנחילי הארבה אותרו במספר מוקדים. החקלאים חוששים מפני עלייה כלשהי בטמרפטורות, שתביא את החרק שפשט על דרום הארץ למצב של פיריון. המצב הזה, מסבירים מומחים, הוא המסוכן ביותר לגידולים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נחיל באילת
צילום: רונן יוספזון
צילום: עדי יוזפוביץ
ארבה שנצפה ברמת גן
צילום: עדי יוזפוביץ
מומלצים