כיצד לבחור משתיל שיניים
11 טיפים חשובים לבחירת משתיל שיניים מקצועי ואמין: הכל מבירור פשוט לגבי הכשרתו של הרופא, דרך חקירה לגבי מחיר ההשתלה, בעיקר אם הוא זול, ועד שעות הזמינות של הרופא. לקרוא לפני שמתחילים לטפל
- בררו מהי הכשרתו של הרופא: שאלו כמה שתלים ביצע בשבוע או בחודש האחרון כדי לקבל אומדן על נסיונו הקליני בתחום. ככל שנסיון הרופא רב יותר, כך גדלה הסבירות שיידע להימנע מסיבוכים שונים או לפחות כיצד
להתמודד איתם. מומלץ לבקש מהרופא לשוחח עם כמה ממטופליו שעברו אצלו השתלה ולשאול אותם באיזו מידה היו שבעי רצון מהרופא.
- שאלו באיזה שתל הוא משתמש, והאם יש לו אישור של משרד הבריאות.
- השתלים עשויים טיטניום – חומר שהגוף חי איתו טוב. שיקום השיניים על השתלים רצוי שייעשה מסגסוגת שמכילה שיעורים גבוהים של מתכת אצילה, ועדיף שיעור גבוה ככל האפשר של זהב (85%) – מה שישפיע אמנם על המחיר, אבל גם יקטין את מספר דלקות החניכיים.
- שאלו את הרופא ממה עשוי הכתר. כל טכנאי חייב להחזיק רישומים של סוגי המתכות שבכתר.
- שתלים דנטליים הם לא טיפול זול. כשרופא שיניים מסוים מציע טיפול זול, כדאי לשאול אותו מדוע.
- מדובר בניתוח, וללא חיטוי נכון ויסודי שלו עלולות מחלות מסוימות לעבור ממתרפא אחד לאחר. כמו כן עלולים זיהומים שונים להיווצר סביב השתל. ודאו שבמרפאה יש 'אוטוקלאב' לעיקור המכשירים, ושכל מה שקשור לניתוח הוא חד פעמי או סטרילי.
- כאשר אין מספיק מקום לשתלים בלסת, צריך לפעמים לבצע השתלת עצם. ההשתלות האלה עלולות להיות מורכבות ומסובכות מאוד. במקרים אלה כדאי מאוד להתייעץ עם כירורג מומחה לניתוחי פה ולסת לפני ביצוע הניתוח.
- קיימים חילוקי דעות מה עדיף: רופא אחד שמבצע את הכל, או שני רופאים – אחד משתיל והאחר משקם. קיים אולי יתרון מסוים בכך שהרופא המשתיל יבצע גם את השיקום על גבי השתל, אך כדאי לזכור שהשתלה דנטלית מורכבת משני חלקים: הניתוח (הכנסת השתל ללסת) והשיקום (בניית הכתר, הגשר או התותבת). כל אחד משני השלבים האלה הוא מורכב מאוד ומצריך ידע וניסיון. לרופא שמבצע בעיקר טיפול מסוים יש יותר זמן ואפשרות להתמקצע בו. כדאי להתייעץ עם הרופא אם הוא מרגיש בטוח לקחת את כל הטיפול על אחריותו, והאם אין מקום לערב כירורג נוסף.
- העדיפו רופא שיודע לטפל גם בסיבוכי הטיפול ולהסביר אותם. אם הוא לא סיפר לכם על הסיבוכים שבהשתלה – ובכל השתלה יש סיכוי לסיבוכים – אולי הוא מנסה להסתיר משהו.
- בדקו מראש את זמינות הרופא. האם יהיה זמין לאחר שעות פעילות המרפאה? מה קורה באמצע הלילה: האם צריך לחפש רופא אחר או לרוץ לחדר המיון?
- ולבסוף: באיזו מידה יש כימיה ביניכם לבין הרופא. חשוב שהרופא יהיה סבלני וקשוב ובעל נכונות לענות על כל שאלותיכם. אם לרופא אין זמן או סבלנות בשבילכם, חפשו רופא אחר.
מומלצים