שתף קטע נבחר

 

ארה"ב: ארגון זכויות בע"ח נגד שחיטה כשרה

עד היום נשמעו מחאות במדינות אירופיות נגד השחיטה הכשרה. כעת, מתעוררים ארגוני זכויות בעלי החיים בארה"ב. תלונה הוגשה נגד The Plant - הארגון העולמי הגדול ביותר לשחיטת גלאט-כושר. דובר ארגון בעלי החיים: "הם קורעים את הוושט של בעלי החיים בעודם בהכרה מלאה. בעלי החיים ממשיכים לחיות עוד 4 דקות, בעודם מתבוססים בדמם"

המחאה נגד שחיטה כשרה זולגת מאירופה לארה"ב: ארגון "בני אדם למען טיפול אתי בבעלי חיים" (PETA) הגיש תלונה למשרד החקלאות בעקבות צילומים שהציג על "שחיטה כשרה אכזרית בצורה בלתי נסבלת" בחווה שאותה מנהלים יהודים אורתודוקסים בעיירה פוסטוויל באיווה.

 

הארגון גם פרסם באתר האינטרנט שלו סרט וידאו המעיד שבקר הנשחט בבתי מטבחיים כשרים סובל מ"התעללות שערורייתית". את הצילומים בחווה ביצע חבר בארגון שהתקבל לעבודה במחלקת הנקניק, וכשעזב את העבודה הפך לצמחוני. הארגון דורש משלטונות החוק האמריקנים, לתבוע את בעלי החווה על התאכזרות לבעלי חיים.

 

בקלטת של 30 דקות, נראות הפרות מוכנסות למתקן המסתובב, המאפשר לשוחט לחתוך את גרונה של הפרה כשהיא הפוכה, כפי דורשים החוגים החרדים בישראל. מיד לאחר שהשוחט מבצע את חיתוך הגרון, עוקר עובד אחר את כלי הנשימה והוושט ותולה את הפרה על אנקול.

 

כל פרה שעוברת את התהליך, ממשיכה לחיות כשלוש דקות וסובלת יסורים קשים. בשחיטה לא כשרה המבוצעת בארה"ב חייבים בעלי החיים להיות מחוסרי הכרה לפני שהורגים אותם.

 

הרב המייעץ: הקלטת מוכיחה שהשחיטה ראויה

 

התלונה של ארגון זכויות בעלי החיים הוגשה למשרד החקלאות נגד ארגון "The Plant" - הארגון העולמי הגדול ביותר לשחיטת גלאט-כושר. הארגון גם מייצר בשר באיווה, תחת השם "הבשר המצוין של רובשקינ'ס ואארונ'ס". ב-1987 רכשו יהודים מברוקלין את החווה באיווה והקימו מפעל לשחיטה המעסיק 600 עובדים. רכישת החווה בידי חרדים היתה נושא בכותרות לפני כמה שנים באיווה, מדינה שבה אין כמעט יהודים.

 

דובר הארגון למען זכויות בעלי החיים, ברוס פרידריך, אמר: "הם קורעים את הוושט של בעלי החיים בעודם בהכרה מלאה, ולאחר מכן משליכים אותם לתוך בריכות מלאות בדמם. בעלי החיים ממשיכים לעמוד ומנסים להימלט במשך שלוש עד ארבע דקות במקרים מסויימים".

 

הרב חיים כהן, המייעץ לארגון The Plant בנושאי שחיטה כשרה, אמר לניו-יורק טיימס: "הקלטת שבידי ארגון PETA מוכיחה שהשחיטה נעשית בצורה טובה. הגרונות נחתכים בסכין חדה, שנועדה לגרום מוות במינימום כאב". על-פי חוקי הכשרות אסור להמם או להרדים את החיה לפני השחיטה.

 

ארגון זכויות בעלי החיים טוען שצילם באמצעות מצלמות נסתרות שחיטה של 278 חיות בדרך זו, "רבע מהן נותרו בחיים למשך פרק זמן משמעותי. חשוב שננסה להבין כיצד אנחנו היינו חשים באותו מצב", אמר דובר הארגון. בארה"ב נחשבים מוצרים בעלי חותמת כשרות למוצרים בריאים יותר, והדרישה להם גבוהה גם בקרב מי שאינם יהודים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
זכויות הפרים. ארכיון
צילום: גיל נחושתן
צילום: איי אף פי
נגד בשר כשר. ארכיון
צילום: איי אף פי
מומלצים