שתף קטע נבחר
 

דו"ח: עלייה של 29% בפניות לעמותות סיוע

עפ"י דו"ח העוני האלטרנטיבי של ארגון "לתת", סך ההכנסה למשק בית שמקבל סיוע עמד השנה על כ-2,820 שקל בחודש. לרוב הילדים במשפחות הפונים אין גם את הציוד הנדרש לביה"ס. 70% מהפונים היו נשים

הביקוש לסיוע במזון גדל ב-2004 ב-29% לעומת 2003. כך עולה מדו"ח העוני האלטרנטיבי לשנת 2004 שמפרסם היום (א') ארגון "לתת", ארגון גג שכולל יותר מ-100 עמותות מכל המגזרים.

 

מהדו"ח עולה, כי הפרופיל הסוציו-דמוגרפי של הפונים לעמותות לקבלת סיוע הוא 70% נשים, 59% בין הגילאים 30 ל-50, 50% ממוצא מזרחי, 71% בעלי השכלה תיכונית ומטה, 65% הורים לילדים (36% משפחות, 29% חד-הוריים).

 

סך ההכנסה למשק בית שמקבל סיוע מעמותות "לתת" עומד על כ-2,820 שקל בחודש. אחד מ-9 ילדים במשפחות אלו אינו מקבל טיפול רפואי לו הוא זקוק. לרוב הילדים אין את הציוד הנדרש לביה"ס, ורובם המוחלט אינו מקבל שיעורים פרטיים, מבלה, חבר בתנועת נוער או משתתף בחוגים.

 

עמותות "לתת" מספקות למקבלי הסיוע יותר משליש מכלל המזון אותם הם צורכים.

 

עוד עולה מהדו"ח, כי 57% מהציבור בישראל תופס את בעיית העוני כבעיה הדחופה ביותר לטיפול, לעומת 43% שאמרו כי הביטחון הוא הבעיה הדחופה ביותר.

 

על פי הדו"ח, זוהי השנה הראשונה שבעיית העוני נתפסת כבעיה הדחופה ביותר לטיפול. עוד  עולה מהדו"ח, כי הציבור מאוכזב עד מיואש מפעילות הממשלה בנושא. לפי תפיסת הציבור, הגופים ההומניטריים הם הגופים העיקריים המטפלים בפועל בבעיית העוני, למרות שאינם הגופים המרכזיים שאמורים למלא תפקיד זה. 

 

על פי הממצאים, הציבור תומך בפעילות ארגון "לתת" להקמת גוף לאומי למלחמה בעוני, ויותר ממחצית מהציבור מאמינים כי גוף כזה יסייע בפתרון הבעיה.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מאיר פרטוש
עלייה של 29% בביקוש לסיוע במזון. צילום: מאיר פרטוש
צילום: מאיר פרטוש
מומלצים