טלי פחימה: ממעצר מינהלי למעצר פלילי
המשטרה פנתה לבית משפט השלום באשדוד וטענה שיש בידיה ראיות חדשות שקושרות את טלי פחימה לחשד לסייע לאויב. בית המשפט נעתר לבקשה, והאריך את מעצרה של פחימה ב-12 יום. היא תועבר מכלא נווה תרצה, שבו שהתה במעצר מינהלי, לכלא שקמה באשקלון. פחימה באמצעות עורכת דינה: "מטרת המעצר - לשבור אותי"
בית משפט השלום באשדוד אישר למשטרה בצהריים (יום א') לעצור את טלי פחימה ל-12 יום לצורך חידוש החקירה הפלילית נגדה. בשלושת החודשים האחרונים שהתה פחימה במעצר מינהלי.
פחימה, החשודה בסיוע לאויב היתה עצורה עד כה במעצר מנהלי במשך שלושה חודשים. היום החליטו שירותי הביטחון מנימוקיהם שלא להמשיך ולעצור את פחימה במעצר מינהלי אלא להביאה בהליך הפלילי הרגיל להארכת מעצר בבית המשפט.
המשטרה טענה בדיון כי יש בידיה ראיות חדשות שקושרות את פחימה לחשדות לסיוע לאויב, אך הראיות טרם הוצגו. כעת תועבר טלי פחימה מכלא נווה תרצה לכלא שקמה באשקלון, בו כלואים בעיקר אסירים ביטחוניים ערביים. גורמים בכלא אומרים כי לא זכורה שהות של אסירה ביטחונית יהודיה בכלא.
"היא עדיין חשודה בסיוע לאוייב"
בדיון היום, ביקשה המשטרה מבית המשפט לחדש את מעצרה של טלי פחימה לצורך המשך החקירה הפלילית נגדה. בדיון טענה נציגת המדינה כי פחימה חשודה עדיין בסיוע לאויב. את הסיבה למעצר היום נימקו "בחומר ראיות חדש", שכמובן תוכנו לא נחשף במהלך הדיון גם לא לפרקליטתה סמדר בן נתן.
פחימה המשיכה להכחיש כמו בעבר את החשדות נגדה. עורכת דינה, סמדר בן נתן, אמרה בדיון כי פחימה נחקרה כבר במשך שלושים יום במתקני השב"כ - "חקירה שלא העלתה מאומה עד כה ולא הצליחו להוכיח דבר וחצי דבר. גם המעצר והחקירות נועדו להפחידה בלבד".
פחימה עצמה אמרה באמצעות עורכת דינה כי "מטרת המעצר הזה לשבור אותי. לא עשיתי דבר והם מנסים להלביש עלי חשדות אני אעמוד גם בזה".
כאמור, בסופו של דבר הוארך מעצרה ב-12 יום, והמשמעות היא שבעוד 12 יום היא תובא שוב להארכת מעצר. ואז או שתשוחרר או יוגש נגדה כתב אישום.
בחודש שעבר דחתה שופטת בית משפט העליון, איילה פרוקצ'יה, את עתירתה של טלי פחימה, המוחזקת במעצר מינהלי מאז חודש ספטמבר, לשחררה ממעצר או להעבירה למעצר בית בתנאים מגבילים. "הראיות נגדה מצביעות על סכנה מוחשית, מיידית וישירה ואילו תשוחרר היא עלולה, במידת ודאות קרובה, להיות מעורבת בפעילות הנושאת אופי של טרור אלים כלפי יעדים ישראלים ואזרחים ישראלים", קבעה השופטת פרוקצ'יה.
בחודש מאי נעצרה פחימה לראשונה לאחר שנכנסה לג'נין והפרה בכך הוראת צו מפקד כוחות צה"ל, אשר אסר על ישראלים את הכניסה לשטחי A. היא נלקחה למעצר למשך מספר ימים אחריהם שוחררה. בחודש אוגוסט נעצרה שנית, הפעם לאחר שנאספו נגדה ראיות רבות המעידות לטענת המדינה על כוונותיה לבצע מעשים הפוגעים בביטחון המדינה.
עם תום חקירתה, ב-5 בספטמבר, הורה שר הביטחון על החזקתה במעצר מינהלי בכלא נווה תרצה למשך ארבעה חודשים. עשרה ימים לאחר מכן הובא העניין בפני נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, אורי גורן, שאישר את הצו שהוציא השר, וכן הסכים כי מכלול הראיות המפלילות נגד פחימה יישאר חסוי בשל הכרתו במסוכנותה לביטחון המדינה.