המתנחלים והימין הקיצוני מתאחדים נגד שרון
נציגים מגוש קטיף, מועצת יש"ע והימין הקיצוני, נפגשו מספר פעמים בשבועות האחרונים במטרה לתאם קו פעולה משותף נגד תוכנית ההתנתקות. בימין הקיצוני אומרים שיעשו הכל נגד ההתנתקות. במועצת יש"ע מכחישים שנציגים מטעמה נפגשו עם אנשי "כך"
נערכים להיאבק בהתנתקות: בשלושת השבועות האחרונים נערכו מספר פגישות בין נציגים של גוש קטיף ומועצת יש"ע, ובין גורמים בימין הקיצוני. על-פי גורמים שהשתתפו בפגישות, המטרה היא לתאם את מאבק משותף, לנוכח ההתקדמות במימוש תוכנית ההתנתקות והסכמת הליכוד למהלכים אלה. ברקע, גובר החשש לשלומו של ראש הממשלה.
שלוש מהפגישות התקיימו בירושלים ושתיים בגוש קטיף והשתתפו בהן עשרות אנשים, בהם נציגים מהמטה המרכזי של גוש קטיף, הנחשבים למתונים, ומועצת יש"ע, שתומכים בהקצנת המאבק. מצד אנשי הימין השתתפו בפגישות אנשי כהנא, תושבי יצהר וחברון, נציגי מ"נוער הגבעות" ונציגים מ"חומת מגן", שבראשו עומד נועם לבנת, אחיה של שרת החינוך, לימור לבנת.
בפגישות באו לידי ביטוי חילוקי הדעות בין הצדדים, כאשר הקיצונים אמרו שיש להקצין את המאבק והזרם המתון קרא לחכות. הקיצונים טענו עוד כי הגישה המתונה של גוש קטיף, על הצורך באחדות במהלך המאבק, אינה יעילה ויש לפעול באופן מיליטנטי יותר.
לטענת גורמים שהשתתפו במפגשים, עדיין אין החלטה קונקרטית, אולם התקבלה הבנה שהולכים למצב של שינוי במאבק שיבוא לידי ביטוי תוך כמה שבועות, גם בקרב תושבי גוש קטיף, כאשר העיקרון הוא לשנות את המסר. "אם אנחנו רוצים, תוך יומיים מדינת ישראל משותקת. אנחנו יכולים להעמיד עשרות אלפים בצמתים, לחסום אותם. אנחנו יכולים לצור על בית ראש הממשלה והכנסת, ולהגיע עם שקי שינה ולישון שם", אמרו הגורמים.
גורמים בגוש קטיף אמרו בתגובה כי "מטה גוש קטיף הוא גוף מוכר ואינטגרלי, ואכן התקיימו מפגשים כאלו לצורך החלפת דעות". עוד טענו כי "אין לפרש את העובדות של קיום המפגשים כהסכמה בין הצדדים".
מצד שני, גורמים במועצת יש"ע הכחישו את הדיווחים כי השתתפו בדיונים עם אנשי "כך" על החרפת המאבק נגד ההתנתקות.
בתוך כך נחקר פעיל הימין הקיצוני ויו"ר תנועת חי"ל, ברוך מרזל, במשטרת ירושלים בחשד להסתה. החקירה נפתחה בעקבות מכתב, שפרסם מרזל,
הקורא לתושבי גוש קטיף להתנגד באופן אקטיבי לתוכנית ההתנתקות. המקרה פורסם לראשונה ב-ynet. מרזל אמר בתגובה כי מדובר בחקירה פוליטית.
רמת האיום על ראש הממשלה הולכת ועולה
כפי שפורסם לפני מספר חודשים, ההערכה במערכת הביטחון היא שככל שתתקדם תוכנית ההתנתקות, רמת האיום על ראש הממשלה תלך ותעלה. עם זאת, אומרים במערכת הביטחון, אין שום מידע קונקרטי כרגע על כוונה לפגוע בראש הממשלה, והאבטחה סביבו היא מקסימלית.
גורמים בימין הקיצוני אמרו שככל הידוע להם, לראש הממשלה לא נשקפת סכנה מקרב אנשיהם, "אבל אין להוציא מכלל אפשרות שמישהו אחר יעשה מעשה". הגורמים אמרו עם זאת כי אנשיהם יעשו הכל לעצור את תוכנית ההתנתקות. "במקרה הזה השמים הם הגבול. והסכנה היא לא רק מאלה שמוגדרים כקיצונים, אלא גם מתושבי גוש קטיף", אמרו הגורמים.
לדבריהם, עלול להיווצר מצב שבו חייל או תושב קיצוני יירה בעת פינוי. "אם שרון חוצה את הקווים האדומים, אז הקווים האדומים ייחצו גם מהצד השני, כאשר יבואו ליישם את תוכנית ההתנתקות בשטח. הדבר מכוון גם כלפי הר הבית, ואז אנחנו לא אחראים לתוצאות".
אותם גורמים הזהירו בעבר מהאפשרות שיהודים ינסו לפגוע בערבים, בעקבות גל הפיגועים של השנים האחרונות, וזמן קצר לאחר מכן נעצרו המעורבים בפרשת "המחתרת היהודית", שהציבו עגלת תופת בשכונת א-טור שבמזרח ירושלים על-מנת לפגוע בתלמידות בית ספר ערבי.