שתף קטע נבחר

סוף העונה: שופינג מסביב לעולם

נכון, היורו בשמיים והלירה שטרלינג עוד יותר, ובכל זאת - אחרי חג המולד והסילבסטר מציעות בירות העולם חגיגת קניות אמיתית. דני שדה מנדב כמה טיפים לקראת הסייל הגדול מכולם

היורו בשמיים, הלירה שטרלינג בעננים, אין מציאות בחו"ל - ולכן גם אין שום סיבה לנסוע לחגיגת הסיילים שמתחילה אוטוטו באירופה אחרי חג המולד, או אחרי הסילבסטר, תלוי ביעד ובקניות.

 

נכון. היורו באמת יקר מאוד, והמחירים בחנויות רבות פשוט מעוררים חלחלה. נכון גם שהלירה שטרלינג - ורבים מזילים ריר כשהם חושבים על קניות בלונדון - התייקרה מאוד. אבל אם נהיה רגע מציאותיים, נוכל לראות כי כל ההתייקרות הזו, שעושים ממנה כל כך הרבה רעש, היא בסך הכל משהו כמו 10 אחוז בשנה האחרונה.

 

אם לדייק - היורו התייקר ב-8.3 אחוז לעומת השקל, ואילו הלירה שטרלינג התייקרה ב-10.7 אחוז. מי שלא היה לו כסף לקניות בשנה שעברה לא יהיה לו כסף גם השנה, ומי שהיה לו כסף בשנה שעברה, לא יעצור את קדחת הקניות רק בגלל 10 אחוז. עובדה שמרבית הטיסות ללונדון מלאות.

 

המטרה: לקנות הרבה ובזול

 

סקר שפורסם לפני מספר חודשים בארצות-הברית, ואשר בוצע בקרב כמה אלפי תיירים מכ-30 מדינות (ובהן ישראל), ביקש לבדוק את הפעילות שעושים התיירים. נכון שמדובר בסקר שכולל הרבה מדינות שיש להן מטבע חזק מאוד, אבל הוא כולל גם מדינות עם מטבעות חלשים יחסית ליורו ולדולר. הסקר גילה כי 87 אחוז מכלל התיירים המגיעים לארצות-הברית חוטאים בקניות, ביניהם 91 אחוז מהתיירים המגיעים לטיול ולחופשה ו-77 אחוז מאלה שמגיעים למטרת עסקים.

 

השופינג, כך עולה מהסקר, הוא הפעילות העיקרית שעליה מוציאים התיירים כספים, והוא נמצא לפני מסעדות, סיורים, ביקור באתרים היסטוריים, ביקור בפארקי שעשועים, פעילות מים, ביקור במוזיאונים, גלריות, קונצרטים, מועדוני לילה ועוד. נתון נוסף מהסקר מראה כי תייר שמגיע לארצות-הברית מוציא, בממוצע, כ-310 דולר על קניות.

 

גם בארץ נעשה לפני כשנה סקר בעניין הבילויים של התיירים הישראלים בחו"ל. את הסקר עשתה חברת הנסיעות איסתא, ו-85 אחוז מהנשאלים אמרו כי יערכו קניות. רק 48 אחוז שאמרו שילכו למוזיאונים, 37 אחוז אמרו שיבלו במועדוני לילה או בפאבים, 36 אחוז אמרו כי יערכו סיורי היכרות רגליים ו-27 אחוז אמרו שילכו להצגות או מופעי בידור אחרים.

 

הסחורה והאווירה

 

מה כבר יש לקנות בחו"ל שאין לקנות בארץ? הרי הארץ שלנו היא ארץ נהדרת ויש בה מכל טוב. יש בה את מיטב

המותגים של מיטב המעצבים, מיטב הבשמים, כל מכשירי החשמל שאפשר לחשוב עליהם. אז מה כבר אפשר להביא מחו"ל? אז ככה: ראשית, יש פה הרבה, אבל אין פה הכל. הרבה פעמים כשנכנסים לחנות באירופה או בארצות-הברית, ורוכשים זוג מכנסיים, למשל, יוצאים עם מכנסים שיושבות בול. בחנות בישראל המכנסיים אולי מתאימים ברוחב, אבל האורך? צריך לקצר. צריך חייט. צריך להשקיע עוד כסף וזמן. זה מה שיש. וזו רק דוגמה.

 

מעבר לזה, כשבחו"ל יש סיילים מורידים את המחירים כמו שצריך. לא מתחכמים. לא מעלים קודם את המחיר ב-100 אחוז ואחר כך מורידים ב-50  אחוז כדי לעשות כאילו. בסיילים בחו"ל בהחלט אפשר למצוא משהו במחיר סביר, בלי לפשוט את הרגל.

 

ועוד משהו, מי שהיה פעם בלונדון או ניו-יורק בתקופת הסיילים ראה עשרות ואפילו מאות אנשים עומדים כל הלילה או משעות הבוקר המוקדמות וממתינים שיפתחו את דלתות החנויות כדי שיוכל לרוץ פנימה ולחטוף מכל הבא ליד. כל אלה שרצים לסייל ביום הראשון משוכנעים שהם יצליחו לשים יד על מוצרים שאנשים נורמלים לא יזכו לקחת הביתה.

 

ככל שמתקרבים יותר לסיום תקופת הסיילים כך החנויות רגועות יותר ובפועל יש את מרבית הסחורה שהיתה בימי הטרוף של תחילת המכירה. בעונת הסיילים מציעות החנויות למכירה את כל הסחורה שהן רוצות להוציא מהמחזור וזה בולט מאוד בחנויות החשמל והאלקטרוניקה, שמיד בחודש פברואר מביאות את המוצרים החדשים וגם בחנויות הבגדים שמציגות אחרי הסיילים את ה'ליין' החדש שלהם.

 

ארצות-הברית: צאו ממנהטן

 

יעד הקניות מספר אחת של הישראלים הוא ארצות-הברית, שם אפשר למצוא כמעט הכל בזול - ביגוד, מכשירי חשמל, אביזרי צילום, תמרוקים, הנעלה, מה לא? רבים מהמגיעים לניו-יורק מסתפקים בקניות בחנויות הנמצאות בתוך העיר. למכשירי החשמל והאלקטרוניקה יש את הדאון-טאון, שם גם אפשר למצוא בגדים במחירים מפוחתים בחנויות כמו סנצ'ורי-21, שמציעה מותגים של המעצבים היוקרתיים ביותר בהנחות של עשרות אחוזים.

 

אם אתם באמת רוצים להשקיע בקניות, צאו מהעיר. סעו למרכז הקניות וודבורי, שם יש כ-300 חנויות אאוטלט (חנויות מפעל), שבהם תוכלו לרכוש מוצרים של מעצבים במחירים זולים משמעותית מהמחירים בעיר. תוכלו לשלב את הנסיעה בטיול לאורך ההדסון, לסייר באקדמיה הצבאית ווסט-פוינט, בבר-מאונטיין ועוד. בניו-ג'רזי יש עוד מרכזי קניות רבים, בטווח של שעה נסיעה ממנהטן, בהם תוכלו לחגוג במאות ואלפי חנויות.

 

אם נסעתם עם המשפחה לאורלנדו, חגיגת הקניות שם היא לאורך 4 קילומטרים של הרחוב הראשי (אינטרנשיונל דרייב) שבו יש אלפי חנויות מפעל עם מחירים זולים יותר אפילו מאלה של ניו יורק. לאורלנדו אמנם לא נוסעים בשביל לעשות קניות, אבל אם אתם כבר שם - זהו המקום לקניות.

 

אנגליה: רק אחרי ה- 27 בדצמבר 

 

היעד הבא לקניות הוא לונדון. יקר ככל שיהיה, זהו היעד שאליו נוסעים ישראלים רבים, וחגיגת הקניות שם, כמו בארצות-הברית, היא חגיגה של ממש. מי שנוסע ללונדון לסופשבוע של חג המולד יגלה כי כל החנויות, ומרבית האטרקציות - סגורות. ב-25 ,24, וגם ב-26 בדצמבר כמעט לא יהיה מה לעשות בלונדון.

 

מרבית החנויות ובתי הכלבו מתחילים את החגיגה מיד לאחר חג המולד, או נכון יותר ב-27-26 בדצמבר. יש חנויות, כמו הרודס, שמתחילות את החגיגה בשבוע הראשון של ינואר, בדרך כלל ב-4 בחודש, והיא ממשיכה עד ה- 29.

 

כשאומרים קניות בלונדון, מיד עולה לראש רחוב אוקספורד. בו נמצאים כמה מבתי הכלבו הבולטים

בהם מרקס אנד ספנסר, סלפרידג'ס, דבנהאמס, ג'ון לואיס, אייץ' אנד אם, חנויות של הרשתות גאפ, מונסון, אן הארווי, לורה אשלי, דורותי פרקינס ועוד. צעצועים לילדים אפשר למצוא בכלבו האמליס הענק ברחוב ריג'נט, וגם במחלקת הצעצועים בהרודס. אם חשקה נפשכם במוצרי אלקטרוניקה אתם יכולים לראות מה מצב הסיילים ברשת דיקסונ'ס שהם לרוב זולים יותר מאשר בארץ. אפשר גם ללכת לחנויות בטוטנהאם קורט רוד, אבל לא מומלץ.

 

אף שאוקספורד סטריט נחשב לרחוב הקניות, קנסינגטון ונייטברידג' נחמדים יותר, ואפשר לצאת גם מהמתחם של אזור 1-2  של הרכבת התחתית, ולנסוע למרכז הקניות בברנט קרוס. את המציאות תוכלו למצוא במגוון הרב של שווקי סופשבוע הפזורים ברחבי העיר.

 

צרפת: חוגגים עד פברואר

 

אמרתם אופנה, אמרתם פריז. אם אתם נוסעים לבירת צרפת, כדאי שתיקחו אתכם פותחן קופסאות, כי תרגישו כמו סרדינים בחנויות. חגיגת הקניות בפריז נמשכת עד פברואר. המחירים צונחים ב-50-30 אחוז ויש גם כאלה שיורדים ב-70 אחוז. כשבארץ עושים מבצעים לתמרוקים, אז לפעמים תוכלו למצוא בשמים מצרפת בפחות ממה שהם עולים בפריז, אז כדאי לבדוק את המחירים לפני שעולים למטוס בדרך לחו"ל. מעבר לזה אפשר ללכת גם לחנויות של בגדים יד-שנייה ולמצוא יופי של דברים שנשות פריז העליזה לבשו פעם אחת והחליטו שהספיק להן. 

 

גרמיה: דליקטסים לנוף

 

עוד יעד לקניות הוא ברלין. העיר הופכת לאט לאט לבירה של אירופה בכל הקשור לבילויים וקניות וגם שם אפשר לראות את צניחת המחירים בסוף השנה. בית הכלבו קה-דה-ווה הוא אחד המפורסמים ובהחלט מהגדולים ביותר באירופה. הוא יקר ויוקרתי, וגם כשהמחירים בו צונחים הם יקרים. עם זאת, עדיין אפשר למצוא בו דברים נפלאים במחיר סביר. בכל מקרה, אסור להחמיץ את הקומה השישית, בה נמצאים הדליקטסים.

 

בברלין יש שני רחובות מפורסמים לקניות. האחד הוא הקו-דאם (קורפרסטנדאם) והשני הוא רחוב פרידריך. בראשון יש שורה ארוכה של בתי כלבו וחנויות, ובשני יש את גאלרי לה-פייאט (לא משהו) והרבה חנויות שצריכים משכנתא רק כדי להיכנס אליהן. בעיר יש מרכזי קניות חדשים, וכשיש סיילים (לא בהכרח) בתאריך מסוים אפשר לראות את המחירים צונחים ב- 50 אחוז.

 

הולנד: לקנות כמו המקומיים

 

עוד יעד ישראלי אהוב הוא אמסטרדם. גם בה יש סיילים לפני ואחרי חג המולד, וגם בה שולט היורו שגורם לכך שהמחירים אינם זולים. אבל כדאי לדעת שהיורו הגבוה גורם לכך שגם למקומיים קשה לקנות, מה שמביא את החנויות להוריד מחירים בצורה משמעותית. יש בעיר מדרחוב גדול וצפוף שבו יש מספר בתי כלבו ובעיקר חנויות קטנות.

 

אם אתם מחפשים סיילים אמיתיים כדאי לכם לברוח מהמדרחוב ולנסוע לאזורי המגורים. שם, במקומות שהמקומיים קונים, המחירים זולים יותר כל השנה מאשר באזורי התיירות, וכשיש מבצעים, המחירים באזורים שמחוץ למרכז בהחלט אטרקטיביים יותר.


פורסם לראשונה 17/12/2004 14:12

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
החנויות מציעות את כל המוצרים שעתידים לרדת מהמדפים
צילום: אלכס קולומויסקי
צילום: איי פי
ככל שמתקרבים לסיום העונה מתרוקנות החנויות מקונים אך לא ממוצרים
צילום: איי פי
מומלצים